0K9B7022-Opening
0K9B7022-Opening

Doe mee aan onze challenge: Bouwen aan vertrouwen

Nieuws

In de communicatie tussen mens en paard valt altijd iets te verbeteren. Hoe beter de communicatie, hoe dieper het vertrouwen kan groeien. Het leek ons een leuk idee om daarmee aan de slag te gaan in een heuse challenge! Samen met gedragstrainer Petra Vlasblom van 2Moons ontwikkelende Bit een 14-daagse challenge met elke dag leuke en leerzame oefeningen voor jou en je paard. Verdieping gegarandeerd! Doe jij mee? Zaterdag 14 november gaan we van start! (maar je kunt ook altijd later starten, de content blijft op ons platform staan).


Waarom een challenge? 


Een challenge is laagdrempelig en heeft toch iets van een uitdaging in zich. Je moet immers bereid zijn om elke dag minimaal een half uur met je paard aan een opdracht te werken. Het helpt enorm wanneer je jouw ervaringen per dag bijhoudt in een logboek. Dit helpt bij het verkrijgen van inzicht in jouw gedrag en dat van je paard in een bepaalde situatie. We kunnen jullie als team in deze challenge natuurlijk niet los van elkaar zien. 


Wat kun je verwachten? 


Allereerst zullen de oefeningen ervoor zorgen dat we je uit je dagelijkse ritme halen met je paard. De routine van poetsen en trainen wordt doorbroken. Observeren komt voorop te staan. Jouw paard staat in deze challenge centraal. Hij kan jou lezen als geen ander, maar andersom… precies daar gaan we aan werken. Dat betekent dat we je vragen soms – natuurlijk op een veilige manier – een situatie op te zoeken waarin jullie samenwerking hapert of waarin jij jouw paard niet zo goed begrijpt. Daarnaast gaan we je wijzen op subtiele signalen die jouw paard afgeeft tijdens jullie samenzijn. Zo kun jij jouw handelen nog beter op hem afstemmen. 


Challenge: Meer vertrouwen


Tijdens de eerste challenge die zaterdag 14 november van start gaat, nemen we je mee in het verbeteren van de vertrouwensrelatie met je paard. Verwacht geen zware preken. We hebben samen met Petra leuke en eenvoudige opdrachten voor je bedacht. Natuurlijk zit er achter iedere opdracht een gedachte, een leermomentje. Bij elke opdracht leggen we daarom in een paar zinnen de achterliggende gedachte van de opdracht uit. Aan de hand van een illustratie, foto of filmpje laten we bijvoorbeeld zien hoe leiderschap wordt bepaald, jij je persoonlijke ruimte kunt claimen en hoe tegenovergesteld belonen werkt. 


Tip! Doe het samen


Deze Bit-challenge is nóg leuker wanneer je hem met je stalgenoten samen doet. Dan kunnen jullie ervaringen uitwisselen en elkaar helpen bij de opdrachten. Wanneer je de challenge samen beleeft, verdiept dit ook de band met je stalgenoten. Dat klinkt als win-win!


Members Only


Ben je geen member van Bit, maar wil je wel meedoen aan de Challenge? Voor 3,50 euro per maand ben je al lid. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn.


Later van start gaan


De challenge blijft op ons Membership platform staan, dus als je later lid wordt kun je deze gewoon terug kijken.