Nieuwsbrief web Cavalor webinar
Nieuwsbrief web Cavalor webinar

Suiker: een must, maar bewust

Nieuws

Suiker in paardenvoeding is een veel besproken onderwerp. Veel paardeneigenaren en ruiters hebben een negatieve associatie bij suiker. Maar ieder paard heeft suiker nodig. Voor de algehele gezondheid en zeker ook voor het leveren van prestaties. Op zichzelf is suiker dus niet gevaarlijk voor paarden. Echter, een overschot aan suiker kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Daarom houden Bit en Cavalor op donderdagavond 20 mei 19:30 uur een gratis webinar.


Tijdens het webinar van 20 mei gaan we in gesprek met paardendierenarts Erica Reijerkerk en Cavalor nutritionist Fien Demeyere. Erica is paardendierenarts en gespecialiseerd in inwendige ziekten bij het paard. Fien is nutritionist en geeft dagelijks voedingsadvies aan paardeneigenaren. Deze twee experts nemen ons mee in de feiten en fabels rondom suikers in paardenvoeding. Zij laten zien hoe JIJ grip kunt krijgen op het ‘suikermanagement’ voor jouw paard. 


We brengen ook een bezoekje aan Dressuurstal van Baalen en zien hoe Marlies en Coby van Baalen het ‘suikermanagement’ op hun stal hebben georganiseerd. En uiteraard is er ruim voldoende tijd om jullie vragen te beantwoorden.


Wil jij meer weten over:


  • wat suiker nu precies is en doet bij je paard;
  • wat de grootste bronnen van suiker zijn voor je paard;
  • hoeveel suiker een paard nodig heeft;
  • wanneer je voorzichtig moet zijn met suiker;
  • en wat je kunt doen als je paard gevoelig is voor suikers?

afbeelding1Cavalor webinar