water
water

Veelzijdig belang van water vaak onderschat

Nieuws

Water is essentieel voor je paard. Niet alleen om zijn dorst te lessen, maar tegelijkertijd om verschillende organen optimaal te laten functioneren en zijn lichaamstemperatuur te regelen. Bit en Cavalor hielden 5 augustus een webinar dat in het teken van water stond. Heb je deze gemist en wil je meer te weten komen over water, bekijk hier het interessante webinar dan terug!


Paarden drinken tientallen liters per dag, maar verliezen ook tientallen liters zweet. Deze tekorten worden wederom aangevuld met water. Naast de essentiële functie om het interne systeem van je paard optimaal te laten werken, heeft water ook nog een belangrijke koelende functie. Met name bij warm weer of na een training waarbij flink is gezweet, is water als koelelement van vitaal belang. “Bezuinig daar niet op”, stelt doorgewinterd eventingamazone Alice Naber-Lozeman in één van de informatieve filmpjes in dit webinar.


Cavalor-oprichter en nutritionist Peter Bollen en dierarts Erica Reijerkerk, die binnen haar eigen bedrijf EquiRatio onder meer voedingsadvies geeft, leggen uit waarop je moet letten en waar het mis kan gaan.


Nieuwsgierig naar wat water allemaal voor jouw paard doet? Kijk hier het webinar terug!