RawkingHorse0421-4036_LR
RawkingHorse0421-4036_LR

Volg ons gratis webinar: Weerstand begint bij gezonde darmen

Nieuws

Hoe verbeter je de weerstand van je paard, zodat hij minder snel ziek wordt en sneller herstelt na ziekte? Deze belangrijke vraag wordt onder meer behandeld tijdens het gratis webinar van Cavalor en Bit op maandag 11 oktober om 19:30 uur. Schrijf je hier alvast in en mist het niet!


Een goede weerstand begint bij gezonde darmen en goede voeding. Een gezonde darmflora en darmfunctie spelen een belangrijke rol in de natuurlijke immuniteit van het paard. Voeding heeft een grote invloed op de darmen en voorziet het immuunsysteem ook van essentiële bouwstoffen. Zo draagt voeding dus een belangrijk steentje bij aan een goede weerstand.


Experts


Tijdens dit webinar gaan we in gesprek met wetenschapper Caroline Loos en Cavalor nutritionist Fien Demeyere. Caroline Loos is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Kentucky en is gespecialiseerd in voeding, spierfysiologie en endocrinologie bij het paard. Fien is nutritionist en geeft dagelijks voedingsadvies aan paardeneigenaren. Deze twee experts nemen ons mee in de wereld van de weerstand. Met als belangrijkste vraag: hoe verbeter je de weerstand van je paard, zodat hij minder snel ziek wordt en sneller herstelt na ziekte?


Wesley Mulder


We brengen ook een bezoekje aan de stal van springruiter Wesley Mulder. En leggen hem 6 stellingen over weerstand voor. Daarna geeft hij een inkijkje in zijn stalmanagement en vertelt hij hoe hij ervoor zorgt dat zijn paarden goed in hun vel zitten. 


En uiteraard is er ruim voldoende tijd om jullie vragen te beantwoorden. En je ontvangt na afloop een terugkijk-link.


Wil jij meer weten over:


  • wat het immuunsysteem nu eigenlijk is en hoe dit werkt;
  • hoe je een verminderde weerstand bij je paard kunt herkennen;
  • wat het belang van een gezond darmstelsel hierbij is;
  • wanneer je je paard behoefte heeft aan een detox;
  • welke rol voeding hierin speelt;
  • en hoe jij je paard kunt ondersteunen voor een optimale weerstand?