Buitenrit© DigiShots
Buitenrit© DigiShots Buitenrit © DigiShots

GRATIS webinar ‘Jouw paard fit en gezond: bewust werken aan conditie en bespiering’

Nieuws

Elk paard is een atleet: of je nu recreatief rijdt of de ambitie hebt om op topniveau te acteren. Heb jij een ouder paard? Dan is het juist bij jouw paard van belang om zijn conditie en bespiering op peil te houden


Om zo fit mogelijk te blijven, is training natuurlijk onontbeerlijk. Wat nog veel belangrijker is, is de juiste voeding én voldoende aandacht voor herstel. Overbelasting ligt namelijk makkelijk op de loer. Bewegen en herstellen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.


Gratis webinar


Wil je meer weten over dit onderwerp? Meld je dan aan voor het GRATIS webinar van Cavalor ‘Jouw paard fit en gezond: bewust werken aan conditie en bespiering’!


  • Datum: dinsdag 21 juni
  • Tijd: 19.30 uur (webinar duurt ongeveer 60 min)

>> Ga naar de aanmeldpagina <<


Goede conditie = minder blessures


Kennis van de fysiologie is essentieel om te begrijpen hoe je conditie kunt opbouwen, wat spieren nodig hebben om te presteren én hoe je ze optimaal kunt ondersteunen in herstel. Elke ruiter heeft zijn paard graag in een goede conditie: dit vermindert de kans op blessures en voorkomt allerhande gezondheidskwaaltjes. Wist je dat conditietraining en werken aan spieropbouw eigenlijk zinloos is zonder aanpassingen in het voerschema?


Bewust trainen en ondersteunen


Wil jij jouw paard bewust trainen én op de juiste manier ondersteunen in voeding en verzorging? Meld je dan aan voor dit gratis webinar over conditie- en spieropbouw aangeboden door Cavalor. Tijdens dit webinar gaan we in gesprek met sport- en inspanningsfysioloog Wim van Driessche en Cavalor nutritionist Fien Demeyere.


Wim Van Driessche


Wim Van Driessche is als sport- en inspanningsfysioloog verbonden aan het OLV ziekenhuis te Aalst waar hij instaat voor de begeleiding van diverse (top)atleten. Vanuit de passie voor de paardensport past hij deze expertise nu ook toe bij het begeleiden van (top)sportpaarden.


Fien Demeyere


Fien Demeyere is nutritionist en geeft dagelijks voedingsadvies aan paardeneigenaren.


Deze twee experts delen tijdens het webinar met jou hun kennis over conditie- en spieropbouw bij paarden. En geven praktische tips om overbelasting van je paard te voorkomen. Vanuit de fysiologie én vanuit nutritioneel oogpunt. Zo kun jij jouw paard fit én gezond houden.


Wil jij meer weten over: 
• Conditie en hoe je deze kunt behouden
• Lactaat. Is dit een een vijand of juist als bondgenoot 
• Hoe je overbelasting kunt voorkomen
• De juiste voeding voor conditie- en spieropbouw en -behoud
• en op welke manieren je herstel het beste kunt ondersteunen?


>> Meld je dan aan voor dit gratis webinar! (Geheel in het Nederlands) <<


Tijdens het webinar is er ook ruim voldoende tijd om jullie vragen te beantwoorden.


Gratis: sport & herstel-pakketten t.w.v. €125,-


Onder de kijkers van het webinar verloten wij 5 Cavalor sport & herstel-pakketten ter waarde van €125,-.


Kun je niet op 21 juni, maar ben je wel geïnteresseerd in dit onderwerp? Schrijf je dan ook in: je ontvangt altijd een terugkijklink.


>> Link naar aanmeldpagina <<

Webinar conditie cavalor lr