Westernrijden silhouet cowboy
Westernrijden silhouet cowboy

De meest gemaakte fouten met paarden in films

Fun Opvallend

Film kijken met een paardenliefhebber is niet altijd ideaal. Zeker niet, wanneer er paarden in de film voorkomen. We geven onze ongezouten kritiek, of je het nu wil of niet. Hieronder een lijstje met de meest gemaakt fouten in (paarden)films.

De paarden komen direct wanneer je roept/fluit

Terwijl onze paarden nog eerder wegrennen dan naar ons toekomen wanneer we ze uit de wei proberen te halen..

Trekken aan het bit

Een echte ‘no-go’ voor de paardenliefhebber is dat ruiters in films altijd juist aan het bit trekken wanneer het paard voorwaarts moet. Het doet echt pijn aan onze ogen om dit te zien.

Perfecte en schone outfits

Vrijwel iedereen die gaat paardrijden in een film ziet er perfect uit. De eerste gedachte die al op komt is, hoezo zit je haar zo goed terwijl je nog een cap op moet?! Daarbij komt ook nog het feit dat de outfit van de ruiter er perfect uit ziet en zeker niet comfortabel. Tel daarbij op dat de outfit brandschoon is! Hoe dan?

Het paard schrikt of is juist nergens bang voor

Dit is vooral afhankelijk van waar je film naartoe gaat. ;) Of het paard is nergens bang voor en baant zijn weg door vuur, vuurgevechten en wolven. Of het paard schrikt van vrijwel niets en laat zijn ruiters achter in ‘the middle of nowhere’.

Het paard komt altijd met een perfecte timing weer terug

Mocht het paard in de vorige scène zijn weggerend, dan is er een grote kans dat het paard ook weer terug komt op een fantastisch moment! ‘Wait and see..’

Opstappen en weggalopperen

Thuis hoef je het niet te proberen, maar in een film gaat het altijd goed. Opstappen en wegscheuren, terwijl de paarden nooit kreupel raken?

Bron: Bit & Cap