IMG-20210506-WA0005
IMG-20210506-WA0005

De Kruising: Fries x Fjord

Fun Opvallend Rassen

Er bestaan veel paardenrassen, van populaire en overduidelijke rassen tot kleinere onbekende rassen. Bij sommige paarden kun je het ras goed zien, bij anderen moet je wat dieper graven. Wat als je bijzondere rassen met elkaar kruist of rassen combineert waarvan je het niet verwacht? Bit laat je elke week kennismaken met zo’n bijzondere kruising! Deze week maak je kennis met Marley, een kruising tussen een Fries en een Fjord.


Naam: Marley
Leeftijd: 6 jaar
Geslacht: Ruin
Kruising: Fries x Fjord
Kleur: Wildkleur: grijs, met een aalstreep
Stokmaat: 1.48 meter

Marley is de kruising van Monique Dekker. “Marley was een ongelukje. Toen we hem kochten zag je de kruising niet vaak voorbijkomen, tegenwoordig komt de kruising Fries x Fjord steeds meer voor. We doen veel verschillende dingen met Marley. Hij is erg veelzijdig en vindt alles leuk. Hij kent veel trucjes, we werken aan de hand, rijden dressuur en maken af en toe een sprongetje. Ook zonder tuig rijden vinden we heerlijk!”

Bouw & karakter


Monique: “Marley is vrij breed gebouwd en heeft een gemiddelde hoogte. Hij heeft duidelijk de steken van een Fjord en kan echt een clown zijn. Als hij zich groot maakt, zie je echt een Fries terug. Qua gangen zit hij er echt tussenin. Hij heeft korte pasjes, net als een Fjord, maar de hoge hals van een Fries. Hij is een echte mengelmoes met duidelijke kenmerken van beide rassen. Hij heeft een wildkleur met het blonde van de Fjord in zijn manen. Hij kan dus echt statig zijn als de Fries en lomp en grappig als de fjord. Bijzonder aan Marley is zijn kleur en de opvallende aalstreep. Zijn staart en manen zijn mooi vol. De verhouding Fries en Fjord is echt gelijk, 50% van beide rassen.”

Band


“Onze band is erg sterk”, vertelt Monique. “We hebben Marley al sinds hij een half jaar oud was. Ik heb hem alles zelf aangeleerd. We kennen elkaar daardoor door en door en kunnen alles met hem.”

Vind je de kruising Fries x Fjord een aanrader?

De kruising Fries x Fjord is zeker weten een aanrader volgens Monique. “Buiten dat ze er bijzonder uit zien hebben ze ook een super goed karakter. Het is wel iets waar je mee om moet kunnen gaan, de streken van de Fjord bijvoorbeeld, maar als je elkaar kent heb je er echt een super paard aan!”

Bron: Bit & Cap

IMG-20210506-WA0008
IMG-20210506-WA0006
IMG-20210506-WA0007
IMG-20210506-WA0009