Land foto Bit (1)
Land foto Bit (1)

De kruising: Fries x Irish Cob

Nieuws

Er bestaan veel paardenrassen, van populaire en overduidelijke rassen tot kleinere onbekende rassen. Bij sommige paarden kun je het ras goed zien, bij anderen moet je wat dieper graven. Wat als je bijzondere rassen met elkaar kruist of rassen combineert waarvan je het niet verwacht? Bit laat je elke week kennismaken met zo’n bijzondere kruising! Deze week maak je kennis met Lobke, een kruising tussen een Fries en een Irish Cob.


Naam: Lobke
Leeftijd: 11 jaar
Geslacht: Merrie
Kruising: Fries x Irish Cob
Kleur: Zwart platenbont
Stokmaat: 1.53 mLobke is het paard van Nadine Schuurman. Nadine: “Lobke is een lieve merrie, maar kan op zijn tijd erg pittig zijn. Door de kruising verwachten mensen een rustiger paard, maar niets is minder waar! Ze is erg voorwaarts en heeft echt een eigen karakter. We rijden dressuur, springen samen en als de kans er is, gaan we met de trailer op pad om buiten te rijden. Springen vindt Lobke echt geweldig!”


Lobke staat geregistreerd bij het Irish Cob stamboek.


Bouw & karakter


“Lobke is erg breed gebouwd. Ze heeft haar zwarte kleur van de Fries, het brede is van beide rassen. Haar sterke karakter heeft ze duidelijk van de Irish Cob.”


“Ik vind haar bijzonder in haar aftekeningen. De mooie verdeling van de zwarte bonte vlekken maken haar erg mooi. Lobke wil graag voor je werken en probeert altijd haar best te doen. Ze is heel lief maar met een heel sterk karakter en altijd zeer alert. Ze ziet alles, geeft af en toe een bok of trekt soms een sprintje. Haar enthousiasme komt pas echt naar boven bij het springen.”


Band


Nadine: “We hebben haar nu 3 jaar. In het begin hebben we veel grondwerk met haar gedaan om elkaar te begrijpen en te respecteren. Dit doen we nog steeds regelmatig. Hierdoor leer je je paard beter kennen. Als ze het ergens niet mee eens is laat ze dat weten. Ik weet wanneer ze mij niet begrijpt, dat is erg fijn.”Vind je de kruising Fries x Irish Cob een aanrader?


Nadine vindt de kruising Fries x Irish Cob zeker een aanrader. Nadine: “Ik vind het zelf een erg mooie kruising. Het is echter geen makkelijke kruising door het sterke karakter. Dit maakt Lobke wel erg bijzonder.”


Nadine weet niet of Lobke een bewuste kruising was of met welk doel haar paard gefokt en gekruist is. Ook hoort Nadine niet vaak over deze kruising.


Bron: Bitmagazine.nl


[gravityform id="1190" title="true" description="true"]

Foto-Bit
kruising-1
kruising
Spring-foto-Bit