Maud Visser en Tyento
Maud Visser en Tyento Foto: Hannah Driessen

Maud Visser: “Ik geniet ervan om lekker bezig te zijn met de pony’s”

Fun Recreatie

Toen Maud Visser een aantal jaar geleden de kans kreeg om twee pony’s te gaan verzorgen, greep ze die met beide handen aan. In de afgelopen acht jaar heeft ze veel plezier mogen maken met de 27-jarige Linka en zeventienjarige Raisa, die vorig jaar een veulen heeft gekregen en momenteel weer drachtig is van dezelfde hengst. 

Mooie kans

Na jarenlang op een manege te hebben gereden, kreeg Maud de kans om twee pony’s te verzorgen op de camping waar ze al voor een langere tijd kwam. “Omdat de dochters van de campingeigenaren te groot waren geworden voor Raisa, maar ze haar niet weg wilden doen, hebben ze mij gevraagd of ik haar wilde verzorgen. Dat leek mij natuurlijk ontzettend leuk, dus met de begeleiding van één van de dochters ben ik met Raisa aan de slag gegaan”, vertelt ze. 

“Na een tijdje ben ik ook Linka gaan verzorgen. Zij is een stuk rustiger dan Raisa en fungeerde destijds als leerpony voor mij.”

Karakters

Inmiddels is dat al acht jaar geleden en kent Maud de merries door en door. “Raisa is best een pittig pony’tje. Ze heeft een sterke eigen mening, maar vindt het daarentegen wel heel leuk om aandacht te krijgen en aan het werk te zijn. Linka is een stuk rustiger, maar geniet wel nog steeds van wandelingen, stapritjes en poetsen. Hoewel ze al 27 is, krijgt ze nog steeds alle aandacht die ze verdient. We doen het alleen wat rustiger aan met haar.”


Raisa en Linka - Foto: Privébezit

Veulens

Toen een van de dochters van de campingeigenaren drie jaar geleden met het idee kwamen om een veulentje te fokken, besloten ze dit met Raisa te doen. “Uiteindelijk hebben we dat twee jaar moeten uitstellen, maar vorig jaar is Tyento dan toch geboren. We hoopten stiekem op een palomino-veulen, maar we denken dat dat er toch niet in zit. Tyento lijkt alleen maar witter te worden”, lacht ze. “Het leuke is dat Raisa momenteel weer drachtig is van dezelfde hengst, dus we hopen dit jaar een leuk broertje of zusje van Tyento te verwelkomen.”

Plezier voorop

Specifieke doelen heeft Maud niet met Linka en Raisa. “Ik geniet er alleen al van om lekker met ze bezig te zijn. Wedstrijdambities heb ik niet, dus ik wil vooral gewoon plezier maken met ze”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Hannah Driessen / Privébezit

Afbeelding