Quincy van den Goorbergh en Klara
Quincy van den Goorbergh en Klara Foto: Jolijn Sarolta Fotografie

Quincy van den Goorbergh: “Klara en Lucky kunnen niet met en niet zonder elkaar”

Fun Grondwerk Rassen Recreatie

Hoewel Quincy van den Goorbergh’s zestienjarige Klara en achtjarige Lucky niet met en niet zonder elkaar kunnen, vullen ze elkaar goed aan. Waar Klara al jarenlang voor de wagen staat en met veel plezier in verschillende disciplines loopt, heeft Lucky wat dat betreft nog een lange weg te gaan. Toch is Quincy vastberaden om met beide pony’s fanatiek door te blijven trainen. 

Uit de hand gelopen hobby

Quincy en Klara vormen inmiddels al bijna vijf jaar een combinatie. “Het is een soort uit de hand gelopen hobby”, steekt Quincy lachend van wal. “Toen ik in de zomer van 2019 op zoek ging naar een verzorgpony, kwam ik uit bij Klara. Wat begon met één à twee keer in de week verzorgen groeide uit tot zeven keer per week. Toen haar eigenaren eind 2022 besloten te verhuizen, hebben ze mij Klara geschonken.” 

Maar in de tussentijd was Quincy ook al de trotse eigenaresse geworden van Lucky, haar jongere Shetlander. “Toen Amy, de pony waar Klara samen mee stond, plotseling overleed, ben ik op zoek gegaan naar een nieuw maatje voor Klara. Ik kon haar natuurlijk niet alleen laten staan. Zo kwam Lucky in de zomer van 2021 op mijn pad. Ik zocht eigenlijk een zwart merrietje dat al voor de wagen stond, maar kwam thuis met een ontzettend groen vosje”, lacht ze.


Quincy en Lucky - Foto: Anne Roos Photography

“Ze vullen elkaar aan”

Gelukkig was er direct een klik tussen de merries. “Ze vormen een heel leuk stel samen en kunnen eigenlijk niet met en niet zonder elkaar. Waar Lucky heel expressief is, is Klara juist wat meer op de achtergrond. Ze vullen elkaar goed aan”, vertelt Quincy. “Met Klara richt ik mij voornamelijk op het mennen. We hebben samen super toffe dingen gedaan; van lange afstanden en vaardigheid tot dressuur. Het lijkt me leuk om met Klara wat verder te gaan in de dressuur, dat is echt ons ding.”

“Hoewel Lucky nog heel erg groen was toen ze bij mij kwam, hoop ik haar in de toekomst ook voor de wagen te beleren. Ze heeft de eerste zes jaar van haar leven vrijwel niets gedaan en moet nog veel leren, dus het is soms wel lastig om haar uit te leggen dat ze alle vier haar benen netjes op de grond moet houden op bepaalde momenten”, lacht ze. “Het lijkt me tof om op deze manier verder te gaan en met beide pony’s veel te leren. Ik heb onlangs een eigen trailertje gekocht, waardoor we lekker naar het bos kunnen. Dat vinden we heerlijk om te doen!”, sluit ze af. 


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Anne Roos Photography / Jolijn Sarolta Fotografie / Privébezit

Afbeelding
Afbeelding