111209959_ABFweb
111209959_ABFweb

Klaar voor de sportschool dankzij je paard

Training Opvallend Ruiterfitheid

Uitmesten, sjouwen met wateremmers en rijden zonder beugels is zeker al een workout opzich. Maar om optimaal te kunnen presteren en in vorm te zijn, kan een bezoekje aan de sportschool op zijn tijd zeker geen kwaad. Hier zijn negen punten waarom jij dankzij je paard klaar bent om naar de sportschool te gaan.

1. Je wilt de nieuwste spullen hebben

Fake it till you make it. Het oog wil uiteraard ook wat 😉. Waar wij paardeneigenaren het belang van matchende setjes (dekje, beschermers, oornetje) kennen, hebben sportschoolfanaten een obsessie met de nieuwste sportleggings en trainingsschema’s. Je begrijpt dat wanneer je outfit on point is, je workout je gemakkelijker af zal gaan. Zowel op als naast het paard.

2. Je weet hoe het is om in vorm te zijn

Je personal trainer zal al onder de indruk zijn op het moment dat je twee keer zoveel gewicht kan tillen als de gemiddelde sportschoolnieuwkomer, maar op het moment dat je je perfecte squattechniek in de strijd gooit, zal hij al helemaal omver geblazen worden. Je trainer herhaalt het keer op keer; rechte rug, voor je uit kijken, hakken uitdrukken.

3. Je laat je niet afleiden door de professionals

Waar een ander geïntimideerd raakt op het moment dat ze de sportschool binnenlopen en bij ieder apparaat een halve bodybuilder met opgepompte spieren aanwezig is, ben jij eraan gewend om de losrijbaan te delen met de mensen die wij de ‘professionals’ noemen. Zowel tijdens wedstrijd als in de sportschool is iedereen aanwezig met hetzelfde doel. Probeer je wel te voorkomen dat je dat gewicht bovenop de teen van die ene bodybuilder laat vallen…

4. Je hebt geen workout-partner nodig om gemotiveerd te blijven

Elke dag verlaat je het huis om zes uur ’s ochtends om voor je werk nog even je paard te kunnen trainen en vaak zie je niet eerder andere mensen dan wanneer je op je werk aankomt. Ook in het weekend ben je maar al te blij met alleen je paard als gezelschap en zit je zonder zeuren in de auto voor die ene grote wedstrijd aan de andere kant van het land. Dus je hebt zeker niet iemand nodig om je te motiveren voor een workout van een uur.

5. Je weet hoe het is om te willen winnen

Het is onmogelijk om je competitiedrang niet mee de sportschool in te nemen. Dus wanneer dat meisje links van je 50 squats doet, doe jij er 55, natuurlijk.

6. Je laat je niet afschrikken door zweet

Als je niet zweet, klopt er iets niet. Je bent het gewend om helemaal onder de modder, het zand, zweet (en met een beetje pech mest) te zitten als je bij je paard bent geweest. Van dat beetje zweet dat je in de sportschool over je rug voelt stromen, ben je dan ook zeker niet vies.

7. Je snapt dat strenge dieet niet helemaal

Wanneer je personal trainer suggereert om over te gaan op zes kleine maaltijden per dag die bestaan uit een mix tussen eiwitten, groenten en supplementen ben je geschokt. Ten eerste, wie heeft daar de tijd voor? Ten tweede, als iemand al supplementen krijgt, dan is het je paard wel. Zijn gezondheid staat immers op nummer één.

8. Je ziet niet de lol in van ‘sportschoolselfies’

Is het niet de bedoeling om foto’s te plaatsen als alles tot in de puntjes verzorgd is? Compleet met mooie knotjes, witte voetjes en een oranje rozet.

9. Bloed, zweet en tranen horen erbij

Vandaag pijn, betekent morgen sterk. Val je vandaag van je paard af, dan stap je op en doe je het morgen weer. Het principe is hetzelfde.

Bron: Horse and Hound