femme fan
femme fan

Olympische paardensport volgen tijdens je vakantie

Nieuws

Het is bijna zover: de Olympische Spelen in Tokio staan op het punt te beginnen. De wedstrijden zijn zonder publiek, maar de wedstrijden beloven even spannend te worden als bij eerdere Spelen. Traditiegetrouw vinden de Olympische Spelen plaats in de zomervakantie. Maar wat als je de ruiters tijdens hun wedstrijden wilt volgen, terwijl je in het buitenland op vakantie bent?


Ook in het buitenland worden de sportwedstrijden van de Olympische Spelen waarschijnlijk uitgezonden. Het drukke sportprogramma zorgt er echter voor dat niet iedere sport in het buitenland wordt uitgezonden. Zeker in landen waar de paardensport minder groot is, loop je het risico dat je ‘onze’ ruiters niet in actie kunt zien.

Het kijken van de Nederlandse uitzendingen van de NOS lukt in het buitenland echter ook niet altijd, zelfs wanneer je dit via je eigen smartphone of tablet probeert. Dit komt door een zogeheten ‘geoblokkade’, die ervoor zorgt dat je bepaalde livestreams en video’s enkel binnen Nederland kunt bekijken.

Zo’n geoblokkade krijg je te zien vanwege uitzendrechten. De NOS heeft bijvoorbeeld alleen betaald voor het vertonen van de Olympische Spelen binnen Nederland. In het buitenland is er weer een andere omroep die daar de sportwedstrijden uit mag zenden. Dat is de reden dat je vanuit het buitenland de Olympische Spelen niet met Nederlands commentaar kunt kijken.

Prestaties ruiters volgen met Nederlands commentaar


Toch is er een manier waarop je de prestaties van de Nederlandse topruiters en hun paarden kunt volgen vanuit het buitenland, mét Nederlands commentaar. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een VPN.

Dat werkt zo: een VPN leidt jouw internetverkeer om via een extra server. Een server heeft altijd bepaalde kenmerken, waaronder een IP-adres. Op basis van dat IP-adres wordt jouw locatie bepaald.

Zonder een VPN-verbinding wordt je locatie bepaald met de server van je wifi-netwerk. Wanneer je een VPN-verbinding inschakelt via een server die zich in Nederland verbindt, is dat een ander verhaal. Dan herkennen streamingdiensten en andere internetgebruikers jou via het IP-adres van die server. En die staat dus in Nederland. Op die manier lijkt het alsof je de Nederlandse ruiters vanuit Nederland wilt volgen.

Een VPN gebruiken


Als je een VPN wilt gebruiken, heb je een VPN-abonnement nodig. Zo’n abonnement is er in allerlei soorten en maten, waardoor het soms lastig kan zijn om de juiste te kiezen.

Om de keuze makkelijker te maken, vind je een overzicht van de beste VPN’s bij VPNGids.nl. Deze VPN-aanbieders staan stuk voor stuk bekend om hun betrouwbare en snelle internetverbinding.

Dat is wel zo handig, wanneer je bijvoorbeeld het springen wilt streamen. Stel je voor dat je net tijdens de laatste sprong mist dat een van de ruiters strafseconden krijgt zonder dat je het ziet...