neus
neus

Ook in Duitsland paarden mishandeld

Nieuws

Ook in Duitsland leven paardeneigenaren in angst voor de zogenaamde ‘Pferderipper’. In de regio van het plaatsje Stade werden recent een aantal paarden mishandeld, de meeste eigenaren van de paarden zijn vrouwelijk.


“Dit moet ophouden”, zegt Ellen Tiedemann Bartsch uit Heinbockel. In het rustige plaatsje Stade heeft een dierenmishandelaar enkele paarden ernstig verwond. De dertien jaar oude ruin van Ellen, Aladin, werd in de nacht van 22 juli op enkele plaatsen ernstig verwond.

Aladin stond in een weiland in de buurt van de boerderij van Ellen. De dader is vermoedelijk bij dageraad de weide ingegaan om Aladin te mishandelen met een lang en scherp wapen. Ellen merkte de 50 centimeter lange snee in de dij van de ruin op toen ze ‘s middags de weide bezocht. Een van de twee merries die samen met Aladin staat had bloedige krassen op de hals.

Ellen belde meteen de dierenarts, die bevestigde dat de wonden inderdaad het gevolg zijn van geweld van buitenaf. De gebeurtenissen in de regio nemen toe. De politie spreekt nog steeds over individuele gevallen en heeft geen warm spoor, maar in de regio gaan geruchten over een paarden-seriemoordenaar rond.

De vriendin van Ellen, Maren Curras-Lago uit het naburige dorp Düdenbüttel meldt een geval van mishandeling van haar dertien jaar oude schimmelmerrie Happy Sky. Twee maanden geleden werd de merrie gevonden met wurgsporen. Volgens Maren hebben de daders het paard met een galg aan een boom geknoopt, maar kon de merrie ternauwernood ontsnappen.

Melanie Behrendt uit Heinbockel verklaarde bloedsporen te hebben gevonden op de achterbenen en dijen van haar merrie Anna. “De dader heeft waarschijnlijk haar benen omhoog geprobeerd te binden”, zegt Melanie. Anna moet zich hebben verweerd.

In een ander weiland bond de dader de voorbenen van een paard om zijn hals. Als het paard bewoog nam de druk toe. Het ernstig gehavende paard overleefde. Er wordt ook verklaard dat er in Stade onlangs een paard is gewurgd. De paardeneigenaren denken dat het een geestesziek persoon is met een grote haat tegen vrouwen, die hij uit op de paarden.

Al sinds 2012 worden gevallen gemeld in de regio Bremen, Hamburg, Schwerin en Hannover. Tot nu toe vonden meer dan 100 dieren de dood.

Bron: kreiszeitung-wochenblatt.de