detail manen
detail manen

Paardenbeulen slaan ook in Duitsland toe

Nieuws

Paardenbeulen lijken nu ook de paarden van onze oosterburen te teisteren. Een reeks mishandelingen bij zowel ruinen als merries werden gemeld nabij de Duitse plaats Tostedt.


Al wekenlang worden paarden in die omgeving geteisterd door de beulen. Naar verluidt werden de merries misbruikt en de ruinen vastgebonden en geslagen. Afgelopen weekend werd een merrie naar de paardenkliniek gebracht vanwege ernstige inwendige verwondingen.

Verborgen camera


Half oktober werden in de weilanden tussen Riepshof en Otter vijf paarden mishandeld. Er werden verwondingen aangetroffen op de rug, voorbenen en schouders. In november werden drinkbakken meerdere malen omgekiept, wat onmogelijk het werk kon zijn geweest van de paarden zelf. Na het plaatsen van verborgen camera’s werden in een nacht schokkende beelden van een mishandeling vastgelegd. Een vrouw gaf aan dat er duidelijk gezien kon worden, hoe een beul het dier ‘van achteren penetreerde met zijn arm’.

Patrouille


Inmiddels hebben paardeneigenaren en boeren hun krachten gebundeld door samen ‘s nachts te patrouilleren. Eveneens rijdt de politie regelmatig rond en is de officier van justitie ingeschakeld. Met behulp van de camerabeelden hopen de oosterburen de paardenbeulen zo snel mogelijk achter slot en grendel te kunnen opsluiten.

Bron: St. Georg / Horses