Rixt van der horst
Rixt van der horst

WEG: Geweldig genoten van...

Nieuws

In deze rubriek vragen we ruiters, trainers en grooms waarvan hij/zij het meest heeft genoten tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië. Para-dressuuramazone Rixt van der Horst won afgelopen week maar liefst drie medailles, waarvan twee gouden!




[caption id=”attachment_18179” align=”alignright” width=”201”] Momentje met Uniek.[/caption]

Wat heb je gezien van WEG?


“Omdat we in de eerste week zelf wedstrijden hadden, was het lastig om naast de para-ruiters ook nog iets van andere sporten te zien. Dat vond ik wel ontzettend jammer. Omdat ik twee gouden medailles heb gewonnen, mag ik op uitnodiging van de organisatie nog blijven tot aan de sluitingsceremonie. Zo heb ik afgelopen zondag kunnen genieten van de eventingruiters en hun bronzen teammedaille.”

[caption id=”attachment_18180” align=”alignleft” width=”174”] Training in de regen.[/caption]

Waar heb je je aan geërgerd?


“Wat ik erg jammer vond, is dat de NOS geen enkele aandacht besteedde aan onze prestaties. De individuele bronzen medaille van Adelinde Cornelissen kwam wel aan bod, maar dat wij tien van de elf mogelijke medailles hadden gewonnen (waarvan drie gouden) was kennelijk niet goed genoeg om te vermelden...”

Waar heb je extra van genoten?


[caption id=”attachment_18182” align=”alignright” width=”270”] Proosten op de medailles![/caption]

“Natuurlijk heb ik extra genoten van mijn twee gouden medailles, wauw! Dat had ik echt nooit verwacht! Afgelopen vrijdag hebben we dat goed gevierd met z’n allen! Erg leuk!”

Wat was de verrassing van de dag?


“Donderdag was toch wel erg bijzonder! Eerst won ik een gouden medaille. Ook wonnen we zilver met het team, waardoor de kwalificatie voor de Spelen in Rio (2016) binnen was. Daar hebben we met z’n allen zo hard voor gewerkt! Toen we hoorden dat er ook nog zilver was gewonnen bij de endurance, kon die dag al helemaal niet meer stuk. Echt een dag vol met verassingen!”

[caption id=”attachment_18183” align=”alignleft” width=”267”] Met het bronzen eventingteam![/caption]

Waar kijk je nog naar uit?


“Ik ben nog van plan om deze week naar het springen, voltige en mennen te gaan. Vooral de marathon lijkt me erg gaaf! En dan de sluitingsceremonie, daar kijk ik echt naar uit. De openingsceremonie moest ik missen, dus hier ga ik echt van genieten!”
10634416_631649170266760_1842350884_n
rixt van der horst
140831319_ABFweb
140901137_ABFweb