jeralito
jeralito

‘Doodgebeten’ amazone toch vermoord?

Nieuws

De Telegraaf bericht dat politie en justitie de ‘horrorhengst-zaak’ opnieuw tegen het licht gaan houden. Een team van experts neemt de komende weken de omstandigheden rond de vermoedelijke moord op de vermogende wedstrijdamazone Larissa Dumont uit Nieuwkoop (in 1997) onder de loep.


In juli schreven we al op Bitmagazine al over deze zaak. Politie en justitie deden haar dood tot nu toe af als een ongeluk. Al die jaren hielden de autoriteiten vol dat de gevierde amazone en moeder van een destijds driejarig jongetje in de buitenmanege achter haar woning door haar paard was doodgebeten. Onderzoek door de Telegraaf heeft recherche en Openbaar Ministerie nu toch op andere gedachten gebracht. De Telegraaf kreeg eerder dit jaar de politiefoto’s in handen van Larissa’s zwaar toegetakelde lichaam, de plaats van het misdrijf en haar paard. Die schokkende afbeeldingen werpen een heel ander licht op de zaak.

De Telegraaf bracht al eerder het nieuws dat de amazone werd omgebracht. Veterinaire experts benadrukken dat een paard niet in staat is zulke wonden toe te brengen. Het paard van Larissa werd bovendien aangetroffen met een hoofdstel om en een zwaar bit in, zodat hij de mond niet eens kon openen. De experts sluiten ook uit dat de Nieuwkoopse de dood vond door een val van haar paard waarbij zij werd meegesleurd en ergens achter bleef hangen. “Dan had het letsel er totaal anders uitgezien”, zei patholoog Danny Spendlove eerder. Diepe snijwonden in een van haar handen tonen volgens hem aan dat het slachtoffer zich tegen haar moordenaar verweerde.

Er zijn aanwijzingen dat Larissa’s toenmalige vriend bij de zaak betrokken is. Zijn verklaringen destijds waren zeer tegenstrijdig. Volgens een goede vriendin van de Nieuwkoopse stond de amazone, die het vermogen van haar beide omgekomen ouders erfde, op het punt haar relatie met deze man te beëindigen.

Bron: De Telegraaf