larissa-dumont-met-jetalito-jet-set-copyright-paardenkrant-horses-nl
larissa-dumont-met-jetalito-jet-set-copyright-paardenkrant-horses-nl

Dood Larissa Dumont volgens OM geen misdrijf

Nieuws

In 1997 stierf amazone Larissa Dumont uit Nieuwveen niet door mensenhanden of na een bijt van haar paard. Die conclusie trekt het Openbaar Ministerie na uitvoerig onderzoek op het lichaam van de 25-jarige vrouw. De amazone werd op 27 mei 1997 dood aangetroffen in de paardenbak naast haar huis, terwijl vlakbij paard Jetalito Jet Set met zijn hoofd en mond onder het bloed liep.


Vorig jaar besloten het Openbaar Ministerie en de politie om de Nieuwveense op te laten graven vanuit haar graf op de begraafplaats in Bennebroek. “Om aan alle verdachtmakingen een einde te maken’’, klonk het toen. Want vooral richting haar toenmalig vriend Ronald wezen beschuldigende vingers, de man die haar ook dood aantrof die voorjaarsavond.

Fabels


Maar het Nederlands Forensisch Instituut heeft bij onderzoek op de resten van Larissa helemaal niets gevonden dat wijst in de richting van een misdaad. Het Openbaar Ministerie neemt die conclusies over en doet alle andere opties rond haar dood daarmee af als fabels. Ook het paard is niet door een bijt verantwoordelijk voor de dood van zijn eigenaar, stellen politie en het OM. Bij het politieonderzoek in 1997 werd destijds wel geconcludeerd dat Larissa was overleden door een beet van haar paard.

Noodlottig ongeval


Waarschijnlijk stierf Larissa door een noodlottige samenloop van omstandigheden in haar paardenbak. Mogelijk is Dumont met haar voet door de beugel van het zadel van haar paard geschoten en daarna met haar hoofd tegen een spijker in de rijbak gestoten. Met die conclusie komt een definitief einde aan bijna twintig jaar onzekerheid in de bizarre voormalig cold casezaak, die het Nieuwveense Blokland in haar greep hield.

Eerder gepubliceerd:


Onderzoek naar zaak ‘horrorhengst’ heropend
Nieuw licht op zaak ‘horrorhengst’
‘Doodgebeten’ amazone toch vermoord?

Bron: AD & Nu.nl