Manegetest
Manegetest

Manegetest: Stal De Brink

Nieuws

Het testteam was voor Bit 221 te gast bij Stal De Brink in Aalsmeer. Het wemelt van de paardenbedrijven rondom het Amsterdamse Bos. Alleen al in Aalsmeer zitten er vier. Stal De Brink valt op door haar charme en bescheiden omvang. Van hieruit is het mogelijk tochten te maken in het Amsterdamse Bos, dat beschikt over 21,5 kilometer aan ruiterpaden.


Het bedrijf is voortgekomen uit het hobbymatig houden van pony’s. Sinds 2005 is eigenaresse Mayke Bons bezig met een professionaliseringsslag. Zij heeft de instructeursopleiding ORUN gevolgd.

De viervoeters die bij Mayke op stal staan, hebben stuk voor stuk een uitloopgedeelte bij hun stalletje. Ze beschikken over extra bewegingsruimte. In de zomer gaan ze tevens de wei op. Maar aangezien de bodem veengrond is, is dat in de winter niet mogelijk. Het zijn veelal pony’s waarmee gewerkt wordt. Daarom hanteert De Brink een gewichtslimiet van 75 kilo.

Stal De Brink heeft een overdekte rijbaan met zand en tapijtsnippers op de bodem. De eigenaresse is blij met de overkapping: “Daar maakt het rijden in alle jaargetijden een stuk plezieriger!”

Benieuwd hoe deze manege uit de test komt? Bekijk alvast het scoreformulier

In Bit 221 lees je het volledige artikel. Deze editie ligt vanaf vrijdag 14 november in de winkel.

Manegetest