IMG_2341Evalien Weterings (Large)
IMG_2341Evalien Weterings (Large)

Manegetest: Manege Kikkert

Nieuws

Het testteam was voor Bit 227 te gast bij manege Kikkert. Buitenritten vormen de hoofdmoot voor Manege Kikkert in De Koog op het eiland Texel. Die voeren over het strand en door de bossen.


Veel toeristen weten hun weg te vinden naar de manege, voornamelijk uit Duitsland en eigen land. Als je deel wilt nemen aan een strandrit moet je wel een ervaren ruiters zijn, want de paarden maken fikse snelheden langs de kust. “Ze mogen dan voluit gaan”, vertelt eigenaresse Jocelyn Kikkert met glanzende ogen. Tijdens de ene rit bestaat het strand uit een brede strook met stevige bodem. De volgende keer kan het er veel smaller zijn, en mul. “Iedere week verspringt het tij een kwartier, dat is de reden.”

Manege Kikkert ontvangt ook mensen met eigen paarden. Op de winterlocatie, Oude Dijkje 41, is het mogelijk om een stal te huren. Het eiland beschikt in totaal over 35 kilometer ruiterpaden. Kinderen, met en zonder ervaring, zijn hier ook op het goede adres. Ze kunnen les krijgen, maar ouders kunnen ook pony’s huren om mee aan de hand te lopen, met hun kind op de rug.

Benieuwd hoe dit bedrijf uit de test komt? Bekijk alvast het scoreformulier.

Lees het volledige artikel in Bit 227, deze editie is vanaf dinsdag 30 juni verkrijgbaar of sluit nu een abonnement af en lees Bit online.

IMG_2575Evalien Weterings (Large)