Manegetest Olympic
Manegetest Olympic

Manegetest: Manege Olympic

Nieuws

Voor Bit 234 was het testteam te gast bij manege Olympic in Uden. Hier staan de manegepaarden het hele jaar rond in de wei. Ook ’s nachts. Voorafgaand aan de lessen vertoeven ze in de stal waar ze ook worden gevoerd, en als hun werk erop zit, gaan ze weer het land op. Zomer en winter. En volgens eigenaresse Ans Meulendijks doen ze het daar erg goed op: veel dieren zijn rond de twintig jaar. Maar in de winter krijgen ze wel warme 300 grams dekens op om hen warm te houden.


Het bedrijf beschikt over veel faciliteiten. Er zijn drie overdekte banen met Agterbergbodem, drie buitenringen, een overdekte stapmolen en een round pen op het terrein te vinden. Maar ook mensen die van buitenrijden houden, komen hier aan hun trekken. In de zomer vinden er regelmatig buitenritten plaats in de nabij gelegen bossen. “Dan ga ik met de fiets naar een oversteekplaats om het verkeerslicht te bedienen”, legt eigenaresse Ans Meulendijks uit.

Benieuwd hoe dit bedrijf uit de test komt? Bekijk hier alvast de score! Bit 234 ligt vanaf vrijdag 18 maart in de winkel. Of bestel ‘m online!

Manegetest Olympic