Manegetest
Manegetest

Manegetest: Manege Marina Kuipers

Nieuws

Het testteam was voor Bit 223 te gast bij Manege Marina Kuipers. Dit is een kleinschalige manege met slechts vijftien paarden op stal in Bornerbroek, een dorp onder de rook van Almelo. De eigenaresse vertelt: “Ik run de manege helemaal in mijn eentje.”


Er staat geen naambord aan de straat, daardoor zie je het bedrijf gemakkelijk over het hoofd. Je komt hier alleen naartoe om paard te rijden. De kantine is namelijk niet in gebruik (“niet rendabel”, aldus de eigenaresse) en daardoor onverlicht en onverwarmd. Het enige dat je er aantreft is een koffieapparaat dat ook chocomel schenkt. De manege ligt achteraf, in een landelijke omgeving. Openbaar vervoer stopt op ongeveer een half uur loopafstand. Buitenritten zijn wel mogelijk, maar nemen veel tijd in beslag, omdat de aanliggende landerijen van een heuse graaf niet toegankelijk zijn voor ruiters. ’s Zomers vertoeven de viervoeters op de weilanden rondom de manege. In de winter blijven ze binnen omdat het bedrijf op kleigrond is gevestigd en de weilanden anders kapot worden getrapt.

Benieuwd hoe deze manege uit de test komt? Lees alvast het scoreformulier.

Lees het volledige artikel in Bit 223. Deze editie ligt vanaf vrijdag 30 januari in de winkel en is online te bestellen.