Concours Drachten
Concours Drachten

Fokkerijavonden in Drachten

Nieuws

De Paardenkrant en ICNN Drachten houden in januari twee interessante fokkerijavonden tijdens het grootste internationale concours van Noord Nederland.


Op vrijdag 9 januari is het onderwerp ‘Specialisatie in Dressuur, Droom of Drama’. Deze avond gaat over de zorgen en zegen van de expliciete keuze voor dressuur in de fokkerij. Wat proberen we eigenlijk te fokken? Brave paarden of spectaculaire bewegingsmachines? En hoe zit het met de motor? Is die er nog wel of vallen al die vier- en vijfjarige showbinken door de mand bij verdergaande verzameling?

Sprekers die avond zijn hengstenhouder Gert-Jan van Olst, Doede Santema, (mede)initiatiefnemer van het dressuurstimuleringsprogramma My Grand Prix, Nei Grand Prix, top-trainer en –eigenaar Ad Valk en Burkhard Wahler, de man achter de Duitse stoeterij Klosterhof Medingen en eigenaar van dé dressuurhengst van dit moment De Niro. De avond bestaat uit een forum onder leiding van Dirk Willem Rosie. Na het forum is het mogelijk dressuur te kijken in de hoofdpiste. De avond start om 18.30 uur.

Op vrijdag 23 januari is het onderwerp ‘Het Nederlandse sportpaard in een veranderende fokkerij’. Wat is het gevolg van het spoelen van embryo’s van topsportmerries en hun directe familie, wat zijn de gevolgen van ICSI en wat betekent dit voor de ‘gewone’ fokker? Wat is uw zorgvuldig opgebouwde merriestam in de toekomst waard?

Sprekers zijn Wiebe-Yde van de Lageweg, telg uit het invloedrijkste fokkerijgeslacht van Nederland, tophandelaar Paul Hendrix, grootheid in de Franse sport en fokkerij Arnaud Evain, erkend paardendierenartsen Karin Hendriks en Esther de Melker die gespecialiseerd zijn in de modernste voortplantingstechnieken: embryo-transplantatie en ICSI, en NVP voorzitter Arjan van der Waaij, enthousiast internationaal georiënteerd fokker en als voorzitter van de prestatieveiling bij uitstek, de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag, bedient hij de markt met topveulens en -embryo’s. Na het forum is het mogelijk springsport te kijken in de hoofdpiste van ICNN Drachten met o.a. de 1,50m kwalificatie voor de Grote Prijs, afgewisseld met een topshow van de VDL-Stud Van jong naar oud! De avond start 18.30 uur. Meer informatie vind je op: www.icnndrachten.nl/fokkerijavonden.