140831179_ABFweb
140831179_ABFweb

Charlotte Dujardin zet zich in voor The Brooke

Nieuws

De Britse Charlotte Dujardin is de nieuwe ambassadrice van paardenwelzijnsorganisatie The Brooke. “Ik ben enorm trots mijn naam te mogen verbinden aan een organisatie die zich inzet om een verschil te maken in het leven van dieren die minder bedeeld zijn dan onze paarden”, aldus Dujardin.


Het is de eerste officiële liefdadigheidsfunctie voor de topamazone. Petra Ingram, voorzitter van The Brooke, vertelt: “We zijn enorm verheugd om Charlotte als ambassadrice in onze The Brooke familie te mogen verwelkomen. We zijn zeer onder de indruk van Charlotte’s enthousiasme voor onze organisatie en haar bereidheid te helpen, ondanks haar drukke schema. Hopelijk kunnen we samen bewustzijn creëren voor de leefomstandigheden van de werkdieren. We zijn erg dankbaar dat Charlotte tijd vrij maakt om ons hierbij te helpen.”

The Brooke zet zich in elf landen in om het welzijn van werkpaarden, ezels en muildieren te verbeteren. The Brooke begon tachtig jaar geleden haar activiteiten toen oprichtster Dorothy Brooke in Egypte 5000 voormalige oorlogspaarden wist te redden, die na de eerste wereldoorlog waren achter gelaten.

Bron: Horses / The Brooke