blij
blij

Europees Parlement zet zich in voor paardenwelzijn

Nieuws

Europees Parlementslid Julie Girling heeft een rapport uitgebracht over het welzijn van paarden en ezels in de Europese Unie. Ze wil het welzijn drastisch verbeteren.


Het rapport van Julie Girling bevat een aantal richtlijnen bijvoorbeeld voor de verzorging en het bezitten van een paard. Maar ook om bedrijven te belonen die op verantwoorde wijze paarden in zetten voor toerisme.

Dierenbescherming blij met rapport


Piko Fieggen, Programma Manager Handel & Fok voor de Dierenbescherming, zegt in een reactie: “De deelnemende dierenwelzijnsorganisaties in Eurogroup for Animals, waaronder de Dierenbescherming, hebben erg prettig samengewerkt met mevrouw Girling voor haar rapport. We zijn blij dat ze veel van de punten uit ons eigen rapport, Removing the Blinkers, heeft overgenomen”.

Verbeteren fundamentele zorg


Als het rapport wordt overgenomen door het Europees Parlement, helpt het om een aantal van de meest fundamentele zorgen over het welzijn van paarden en paardachtigen in Europa te verbeteren. Fieggen vervolgt: “Gezien het belang van de paardensector voor de economie en banen in veel Europese landen, helpt het hebben van goede richtlijnen voor de verzorging van paardachtigen niet alleen de dieren, maar ook de miljoenen mensen die ervan afhankelijk zijn. We steunen via onze deelname in Eurogroup for Animals de inzet van mevrouw Girling om een succes te maken van haar initiatief en we vragen de Nederlandse leden van het Europees Parlement om hetzelfde te doen. Deze basis op Europees vlak is namelijk cruciaal voor toekomstige stappen, ook in Nederland”.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Dierenbescherming