Valegro
Valegro

Valegro vereeuwigd als Breyermodel

Nieuws

Na Totilas krijgt ook superster Valegro nu een Breyerversie van zichzelf, aldus Horsetalk. In december zal het model in Groot-Brittannië worden gelanceerd, de rest van de wereld moet wachten tot volgend jaar.


Zijn buitengewone prestaties met amazone Charlotte Dujardin hebben van Valegro een merknaam gemaakt. Ze zorgden voor ontelbare uitverkochte arena’s en maakten van de dressuur een van de meest populaire Olympische zomersporten.

In bezit van Carl Hester en Rowena Luard won de KWPN-ruin twee gouden Olympische medailles op de Spelen in 2012, om vervolgens zowel de Grand Prix Special en de Freestyle op de Europese Kampioenschappen van 2013 te winnen. Vorig jaar won hij in het Franse Normandië twee keer goud op de Wereldruiterspelen in de Grand Prix Special en de Freestyle en werd hij wereldkampioen. Op dit moment staat hij nummer 1 op de wereldranglijst.

Daarnaast is hij ook nog eens recordhouder, hij breekt telkens weer de wereldrecords. Hij is het enige paard dat op dit moment Wereld, Olympische en Europese gouden medailles bezit en heeft alle drie de wereldrecords op zijn naam staan (Grand Prix met 87,46 procent, Grand Prix Special met 88,022 procent en Grand Prix Freestyle met 90,089 procent).

Bron: Horsetalk