ponykamp
ponykamp

8 redenen waarom we weer verlangen naar een ponykamp

Nieuws

Vroeger, toen we nog jong waren, gingen we op ponykamp. De hele dag tussen de pony’s vertoeven. Poetsen, rijden, spelen. Heerlijk. Horse Collaborative maakte een lijstje van met redenen waarom we weer verlangen naar een ponykamp.




  1. Elke dag bestond uit kleine overwinningen. Eindelijk je paard in de wei vangen. Zonder problemen de hoeven uitkrabben. De hoeken goed doorrijden.

  2. Je hoefde niet te betalen voor spulletjes voor de paarden, je hoefde geen stalling te betalen en je was bijna nergens verantwoordelijk voor. En toch kon je een week lang paardrijden.

  3. Tijdens je ponykamp was je voor het eerst (eindelijk) een beetje onafhankelijk van je ouders. Je ouders worstelden echter een beetje met jouw nieuw hervonden onafhankelijkheid.

  4. Je leerde enorm veel over de verzorging en anatomie van je paard terwijl je op ponykamp was. Het was een leuke manier om dingen te leren.

  5. Alle pony’s op het kamp waren altijd zo lief. Je groeide op met de gedachte dat alle pony’s zo vriendelijk zouden zijn. Dat blijkt nu toch een beetje tegen te vallen.

  6. Je leerde nieuwe mensen kennen op ponykamp en jullie werden vrienden voor het leven.

  7. Als je van je pony viel, ging je er gewoon terug op zitten. Je viel toch niet van zo’n hele grote hoogte en toen was je nog nergens ‘bang’ voor. Nu is dat toch een beetje anders.

  8. Op ponykamp droomde je nog dat je de nieuwe Anky van Grunsven zou worden of dat je Nederlands Kampioen springen werd. Nu je wat ouder bent, merk je dat die droom misschien niet zo makkelijk te realiseren is als je toen dacht.


Bron: Horse Collaborative