120507398_ABFweb
120507398_ABFweb

12 lessen die we geleerd hebben van ponykamp

Nieuws

Watergevechten, ponyrijden, bonte avonden, poetsen, nachtritten. Oh, wat verlangen we soms terug naar ponykamp! Toch worden we in het dagelijks leven regelmatig herinnerd aan onze jeugdige avonturen, neem bijvoorbeeld deze 12 lessen die we geleerd hebben van onze ponykamp-tijd.



1.


Je weet precies hoe je je zadel en hoofdstel moet invetten. Je kreeg tenslotte niet voor niets een ‘10’ op ponykamp!

2.


Jij staat je mannetje in ieder watergevecht, bring it on!

3.


Je kunt goed zien in het donker. Dat komt niet alleen door de nachtritten, maar misschien vooral door de stiekeme, nachtelijke bezoekjes aan de stal van je favoriete pony (of de jongenstent?).

4.


Elke keer als je op pad gaat (op vakantie, concours of een paar dagen weg) maak je een allesomvattende inpaklijst die je afstreept tijdens het inpakken.

5.


Je kunt opzadelen in 2 minuten. Dit was meestal de tijd die je nog overhad wegens al het gegiechel en geklier met je ponykampvriendinnetjes en -vriendjes.

6.


Een enorme afwas schrikt jou niet af! Je hebt tijdens corveedienst op ponykamp immers regelmatig zo’n dertig borden, bekers, vorken en messen af staan wassen.

7.


Ponykamp is stiekem de reden dat je alle correcte anatomische termen voor de lichaamsdelen van je paard weten. Jouw bijnaam op kamp was niet voor niets ‘quizmaster’!

8.


Zodra je je in een ruimte bevindt met zo’n 25 vrouwen en drie mannen denk je melancholisch terug aan je ponykamp-tijd. Hierdoor kun je het tevens uitstekend vinden met vrouwen, bitchfights zijn niet (meer) aan jou besteed.

9.


Je bent een pro in het roosteren van marshmallows en brood boven het kampvuur.

10.


Vallen en opstaan! Op ponykamp was het geen uitzondering om maar liefst drie keer per dag van je pony te vallen. Maar je steeg ook drie keer weer op. Als ponykamp je iets heeft bijgebracht is het wel doorzettingsvermogen.

11.


Dankzij de beruchte bonte avonden op ponykamp ben jij van je podiumvrees af! Een presentatie geven op school of op werk? Eitje!

12.


Je kunt overal slapen, zolang je maar een slaapzak hebt. Enkel de hinnik van je favoriete pony kon je wakker maken, verder sliep je overal doorheen!

Naar een idee van: Horse & Hound