Kinderpony
Kinderpony

Ponykamp begeleiden

Nieuws

Oké, de knoop is doorgehakt. Dit jaar ga je niet meer zelf op ponykamp, maar je gaat een ponykamp begeleiden. Hoe ging dat ook alweer ‘vroeger’?


Op de eerste dag is (bijna) iedereen zenuwachtig. Welke pony krijg ik, zijn er leuke andere meiden en jongens en is de leiding niet te streng? Tegen de avond is de meeste zenuwachtigheid alweer weg, maar toch blijft het moeilijk om in slaap te komen…..

Hieronder volgen een aantal tips om het ponykamp als leiding te overleven.


  • Oordopjes




De musthave als leiding van een ponykamp zijn oordopjes. Het gekakel van de zenuwachtige deelnemers blijft maar door de slaapzalen galmen en je bent kapot. Gelukkig heb je dan je oordopjes bij je zodat je héérlijk kunt slapen, voor zolang het duurt.


  • Neem geen onnodige, dure spullen mee




Je telefoon is best duur maar je kunt toch niet zonder, net als je camera. Maar je nieuwe kleding en dure sieraden kun je maar beter thuis laten. Zeker wanneer een deelnemer van het ponykamp wat in het rond slingert met zadelvet, is een vlek op je mooie kleding niet weg te denken en dat is zonde! Hetzelfde geldt voor je sieraden, die raken gemakkelijk een keer kwijt als je snel te hulp moet schieten. Maar tussen al het bakzand is het moeilijk zoeken naar die ene mooie ring..


  • GPS mee op buitenritten




Wanneer je bent verdwaald ben je echt blij bent met de hedendaagse techniek is. Zet het adres van de manege waar je verblijft in je telefoon. Zo kun je de locatie invoeren in Google Maps of een ander soort navigatie wanneer je verdwaald bent. Zo ben je altijd voor het eten weer thuis!


  • Wees altijd voorbereid op wraak




Leuke grapjes uithalen met de kampdeelnemers, iedere leiding zal het wel eens doen. Maar wees dan ook voorbereid op de wraak die daarop volgt! Doe je slaapkamerdeur maar op slot als dat kan.


  • Sla belangrijke nummers op




Heb je het nummer van de staleigenaar in je telefoon en de noodnummers? Wanneer er iets gebeurt met een van kinderen of pony’s wil je dat er zo snel mogelijk hulp komt. Je kunt maar beter voorbereid zijn!


  • Spelletjes bedenken




Welk spel vond jij altijd leuk om vroeger te doen? Welke spelletjes speelde je met regen binnen en wat deed je wanneer het extreem warm was? Wanneer je hier thuis alvast over nadenkt en wellicht wat activiteiten en spellen opschrijft, heb je op kamp een ruime keuze voor de deelnemers. Zo hoeft niemand zich te vervelen. En je draagt natuurlijk alleen spellen aan die je zelf ook leuk vindt. 😉

Bron: Bitmagazine.nl