pedro
pedro

Een nieuw uitzicht voor pony Pedro

Nieuws

Herinner je je Pedro nog? De kleine Shetlander kwam in het nieuws toen kinderen van een Londense ponyclub een manier mochten bedenken om Pedro over zijn te hoge staldeur te laten kijken. Een half jaar later is er een blijvende oplossing gevonden: Pedro kan nu volop van het uitzicht genieten!


Met zijn 80 centimeter is het voor schimmel Pedro erg moeilijk om over zijn staldeur heen te kijken. Die is immers berekend op pony’s en paarden van ‘normaal’ formaat, niet op mini-Shetlanders als Pedro. Om kinderen te laten inzien hoe belangrijk het voor pony’s is om iets van hun omgeving te zien, liet de Londense Ebony Horse Club haar leden een manier bedenken waarop Pedro toch over zijn staldeur kon kijken. Het winnende idee dat eerder dit jaar door de kinderen bedacht werd, was de zogenaamde ‘Pedroscoop’: een speciale periscoop voor pony’s. Een lokaal bedrijf werkte de tekening uit toch een echte, werkende periscoop, die over de staldeur kon worden gehangen.

Een origineel idee, maar natuurlijk geen échte oplossing. Omdat de ponyclub een nonprofit-organisatie is die draait op donaties, was er geen geld beschikbaar om de stal van Pedro aan te passen op zijn formaat. Toen een stallenfabrikant aanbood een speciale deur in de stal te komen zetten, kwam dat dus als een welkome donatie!

De nieuwe staldeur kan op zo’n manier aangepast, dat hij laag genoeg is voor Pedro om overheen te kijken, maar ook gemakkelijk hoog genoeg gemaakt kan worden dat er grotere paarden in de stal kunnen staan. En extra fijn: de stal kan nu in tweeën worden gedeeld, zodat Pedro’s Welsh-maatje Archie ook in de stal kan staan.

Bekijk hieronder een video van de feestelijke opening van Pedro’s nieuwe stal, mét Britse springruiter Ben Maher!




Bron: Horsetalk/Ebony Horse Club