150821818_ABFweb
150821818_ABFweb

EK: Een kijkje in de koffer van Esther Sneekes

Nieuws

Als internationaal topruiter leef je zo ongeveer vanuit je koffer. Tijdens het EK in Aken vroegen wij enkele ruiters om een sneakpeek in die zorgvuldig gepakte koffer. Deze week krijgen we een kijkje van Esther Sneekes, die samen met zus Carola dit weekend de achtste plaats behaalde op het EK voltige in Aken.




[caption id=”attachment_45560” align=”alignleft” width=”300”] Mascotte Norman mag niet ontbreken in Esthers koffer.[/caption]

“Mijn voltigepak en voltigeschoenen pak ik als eerst in, zodat ik die in ieder geval niet vergeet. Ik neem vier paar pakken mee en vier paar schoenen. Ook mijn hardloopschoenen en een paar slippers gaan mee, voor het geval we nog even Aken in willen.

Luisterboek


Ik neem altijd muziek mee. Wat er op mijn iPod staat? Van alles! Van golden oldies tot top 40. Je slaapt toch ergens anders en dan is het soms wel fijn om even je oordopjes in te doen. Wat ik ook vaak doe als ik niet kan slapen is een luisterboek opzetten. Wel eentje die ik al ken, zodat ik niet heel erg op hoef te letten en dan val ik zo in slaap. Ook mijn voltigemuziek staat op de iPod. Dat beluister ik vaak nog even voor de wedstrijd.

Iets te knabbelen


In Duitsland is het water niet heel lekker, vind ik. Dus nemen we zelf wat drinken mee. Ook nemen we van huis uit iets van mueslirepen of simpele zoutjes mee, zodat je tussendoor even wat kan knabbelen en weet wat je eet. Vaak is het eten prima geregeld hoor! Maar soms is het wel prettig even iets te eten wat je kent.

Norman


We zijn ooit eens het hoofdstel, de singel én poetsspullen vergeten! Mijn zus Carola dacht dat ik het ingepakt had en ik dacht dat zij het ingepakt had. Niet zo handig. Gelukkig was er een ruitersportzaak in de buurt, dus konden we wat spullen kopen. En anders konden we zo iets lenen van andere voltigeurs, de sfeer is altijd heel prettig.
Wat, of beter gezegd: wie, ook niet mag ontbreken in mijn koffer is Norman: de mascotte van de Wereldruiterspelen in Caen. Sinds we hem hebben gaat hij altijd mee als mascotte. Het begon als een grapje, maar hij gaat nu trouw elke wedstrijd  met ons mee!”

Bron: Bitmagazine
11910736_10203665722918695_944789179_n