borst details
borst details

Borstproblemen veelvoorkomend bij amazones

Nieuws

Pijn aan borsten en slecht passende bh’s zijn veelvoorkomend onder amazones, blijkt uit onderzoek. Horsetalk schrijft dat de problemen vaker voorkomen bij vrouwen met grotere borsten, aldus de Britse onderzoekers tijdens een congres in Canada.


Dr Jenny Burbage, van de borstgezondheidsgroep van de universiteit van Portsmouth, vertelde dat uit haar onderzoek blijkt dat het nodig is om vrouwen te onderwijzen over bh’s, want pijn beperkt de prestaties. Ze vertelde ook dat er meer onderzoek nodig is om te bepalen of borstproblemen een negatieve invloed hebben op de prestaties.

Burbage sprak haar bezorgdheid uit over problemen zoals pijn aan borsten en een slecht passende bh, ze stelt dat het belangrijk is dat er aandacht aan wordt besteed. Het is volgens haar van belang dat de prevalentie, ernst en de gevolgen van borstproblemen bij amazones wordt vastgesteld. Haar onderzoek suggereert dat ruiters die stijf, uit balans zijn of pijn hebben een negatieve impact op de opleiding en het welzijn van het paard kunnen hebben.

In haar onderzoek nam ze een vragenlijst af bij 1324 amazones, waarin ze onder andere vroeg naar het passen van hun bh, fysieke activiteit en pijn aan de borsten. Bijna de helft van de ondervraagden reed wedstrijden en 51 procent van de ondervraagden had grote borsten (cup D of groter). 40 procent van de ondervraagden gaf aan soms pijn te hebben aan de borsten, wat significant gerelateerd is aan de grootte van de borsten.

Doorzitten in draf bleek het meest pijnlijk, gevolgd door galop of springen. 21 procent van de ruiters gaf aan dat de pijn hun rijden beïnvloedt. Slechts 27 procent droeg een sport-bh tijdens het rijden.

Uit de resultaten blijkt dat het nodig is vrouwen te onderwijzen over passende bh’s en borstondersteuning tijdens het rijden, concludeert Burbage.

Bron: Horsetalk