borst details
borst details

Factsheet op basis van onderzoek over beha’s voor amazones uitgegeven

Nieuws

De British Equestrian Trade Association (BETA) geeft in samenwerking met de Britsh Equistrian Federation een factsheet over beha’s voor amazones uit. De digitale folder is gebaseerd op een grootschalig onderzoek aan Britse universiteiten.


Deze folder, The Horse Rider’s Guide to Bras, is geschreven om ruiters te helpen pijn in de borsten te voorkomen. Uit het onderzoek van de Britse wetenschappers Jenny Burbage en Lorna Cameron bleek dat 40% van de onderzochte ruiters last had van pijn in de borsten. Dit was significant gerelateerd aan de cupmaat.

Goed passende beha


Opvallend genoeg draagt maar 35% van de vrouwelijke ruiters een sportbeha en meer dan 70% draagt zelfs een verkeerde maat. The Horse Rider’s Guide to Bras geeft tips over het vinden van een goed passende beha. “Zo’n 900.000 vrouwen stappen wekelijks op hun paard en zullen op een gegeven moment borstpijn ondervinden. Deze gids zal ze moeten helpen een beha te vinden dat goed past en helpt om pijnvrij en comfortabel te rijden.”

Bewustzijn


Het verschil met hardloopsters is enorm. 82% tot 91% van hen draagt wel een sportbeha. “Waarschijnlijk heeft dit er mee te maken dat er veel meer keuze is en reclame wordt gemaakt voor sportbeha’s onder hardlopers. Het bewustzijn van de prioriteit van een sportbeha bij andere sporten, zoals paardrijden, is wellicht een stuk lager.”

Download


De folder kun je hier downloaden en geeft onder andere informatie over de soorten sportbeha’s, de bandjes en de cupvorm.

Bron: Horsetalk