borst details
borst details

Vier op de tien vrouwen last van borsten tijdens rijden

Nieuws

Vier op de tien vrouwen heeft pijn aan haar borsten tijdens het paardrijden, blijkt uit een recent online onderzoek. 1324 amazones vulden de enquête in, die liet zien dat pijn en andere bh-gerelateerde ergernissen toenemen naarmate de cupmaat hoger wordt.


Dr Jenny Burbage, van de Universiteit van Portsmouth Engeland, was de leider van het onderzoek. “Pijn aan de borsten, bh-problemen en grote borsten zijn problemen waar over nagedacht moet worden” zegt ze. “Bij de algehele bevolking en bij marathonlopers werd al eerder zo’n onderzoek gedaan, bij amazones nog nooit. Pijn aan borsten beïnvloed je prestatie, gezondheid en algehele welzijn en het zou moeten worden onderzocht. Het kan een drempel zijn om deel te nemen aan lichamelijke activiteiten.”

Ze concludeert dat vrouwen moeten worden onderwezen over goed passende bh’s en borstondersteuning tijdens het rijden. Zo wordt het comfort hoger en verdwijnen negatieve associaties. Uit eerder onderzoek bleek dat 70 tot 100 procent van de vrouwen een verkeerde bh-maat draagt. “Een goed passende bh is van essentieel belang, als hij niet goed past kan dat invloed hebben op de spieren in je bovenlichaam”, vertelt Burbage. “Vooral vrouwen met grote borsten moeten een goed passende en stevige bh dragen.” En dat heeft niet alleen invloed op jezelf: eerder onderzoek wees uit dat de hartslag van paarden stijgt als de spanning van de ruiter toeneemt. Als jij je niet lekker voelt, heeft je paard daar dus last van.

Draag jij een sportbh tijdens het rijden?


Bron: Horsetalk