110729388_ABFweb
110729388_ABFweb

Pijn in borsten reden om te stoppen met rijden

Nieuws

Pijn in de borsten kan voor vrouwen een reden zijn om te stoppen met paardrijden, blijkt uit recent onderzoek. Na energiegebrek, tijdgebrek en werkverplichtingen, is borstpijn in Engeland de vierde reden waarom vrouwen stoppen met de paardensport.


In totaal namen 1324 vrouwen deel aan de enquete, die tussen september en december 2014 werd afgenomen. De vrouwen gaven antwoord op vragen over hun levensstijl, fysieke activiteiten, borstpijn, bh’s en de pasvorm. Veertig procent van de ondervraagden gaf aan borstpijn te hebben tijdens het rijden.

Borstgrootte


51% van de ondervraagde vrouwen had een cup D of groter. Volgens de wetenschappers zou de pijn dan ook relevant zijn aan de borstgrootte. De meest pijnlijke oefening voor vrouwen is het doorzitten. 21% van de vrouwen vond dat de borstpijn voor tegenvallende prestaties zorgt.

Groot probleem


“We hebben bewijs dat pijn aan de borsten tijdens het rijden een groot probleem is onder vrouwen”, vertelt onderzoekster dr. Burbage. Om deze reden wil ze de oorzaken vaststellen en de effecten van het probleem tijdens het rijden verder onderzoeken. Het goede doel ‘Women in Sport’ is blij met het initiatief van de onderzoekers. “We steunen alle ontwikkelingen die als doel hebben dat vrouwen probleemloos kunnen participeren in sporten. Vandaag de dag sporten nog altijd twee miljoen minder vrouwen dan mannen op regelmatig basis.”

Bron: Horse and Hound
120529080_ABFweb