150713091_ABFweb
150713091_ABFweb

Richtlijnen voor welzijn koetspaarden New York

Nieuws

Het aantal paarden en wagens in New York, waar jaarlijks toeristen gretig gebruik van maken, moet in de komende twee jaar flink dalen. Burgemeester Bill de Blasio wil strenge richtlijnen voor het houden van de paarden. Momenteel rijden er zo’n 220 wagens rond. In 2018 moeten dat er 95 zijn, waarvan gegarandeerd is dat de gezondheid van de paarden voorop staat.Verzorging


Dierenrechtenactivisten pleiten er al jaren voor dat er beter gelet gaat worden op het welzijn van de dieren. In het voorstel, dat zondag (Amerikaanse tijd) naar buiten is gekomen, staat bovendien dat er een stal moet komen voor de dieren. In Central Park, waar de wagens nu nog buiten staan opgesteld, komt een stal waar per keer 75 paarden kunnen worden verzorgd. De bedoeling is dat er gerouleerd wordt tussen de dieren.

Miljoenenbusiness


Sinds eind jaren veertig heeft New York 68 officieel geregistreerde rijtuigen. De paardenindustrie levert de stad zo’n 19 miljoen dollar per jaar op. Het nieuwe voorstel moet nog worden goedgekeurd, maar volgens een woordvoerder van de burgemeester kan dat deze week nog gebeuren. Toch is het de vraag of de nieuwe regelgeving in werking gaat treden, gezien de burgermeester al sinds 2014 pleit voor een verbod op de koetsen. Destijds zei hij: “Dit kan niet meer in 2014. Het is dieronvriendelijk. We gaan de paardenkoetsen verbannen.”

Bron: Nu.nl

Eerder gepubliceerd:


Verbod op paardenkoetsen in New York
Voorstel om paardenkoetsen te verbannen uit New York