Brand, Vuur
Brand, Vuur

Paarden omgekomen bij brand in Wolvega

Nieuws

Bij een brand in een stal in Wolvega zijn afgelopen nacht drie paarden omgekomen. Het vuur ontstond rond 1.40 uur, de brandweer moest met zes bluswagens uitrukken om de brand te bestrijden. Rond 4.15 uur was de brand onder controle.


Er kwamen ook asbestdeeltjes vrij, maar die zijn niet in bewoond gebied terecht gekomen. Er is geen gevaar voor de direct omgeving. Niemand is gewond geraakt.

Het leek er eerst op dat alle paarden in veiligheid waren, maar de eigenaar miste drie dieren. Bij een inspectie van de verwoeste stal trof de brandweer de drie dode viervoeters aan. Een naastgelegen stal is gespaard gebleven. De paarden die daarin stonden liepen geen gevaar. Ze zijn tijdelijk ondergebracht op een stukje land in de buurt. Enkele mensen moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken, omdat ze rook hadden ingeademd.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft na de brand onderzoek gedaan naar de verspreiding van de asbest. Na een paar uur werd vastgesteld dat de asbestdeeltjes niet buiten het terrein van de manege terecht zijn gekomen. Bedrijven in de omgeving hadden uit voorzorg wel een NL-Alert gehad.



Klik hier voor een filmpje. 

Bron: AD.nl