080703338_ABFweb (1)
080703338_ABFweb (1)

Voorstel om paardenkoetsen te verbannen uit New York

Nieuws

De burgemeester van New York doet volgende week een voorstel voor een nieuwe wetgeving die ervoor zorgt dat vanaf 2016 alle paardenkoetsen uit de stad verdwenen zijn. De eigenaren (menners) krijgen hulp bij het vinden van een nieuwe baan. Met deze stap komt hij tegemoet aan de wensen van activisten, die niet vinden dat de paarden in de drukke en gevaarlijke straten van New York thuis horen.



Miljoenenbusiness


Sinds eind jaren veertig heeft New York 68 officieel geregistreerde rijtuigen. De paardenindustrie levert de stad zo’n 19 miljoen dollar per jaar op.

Reacties


De rijtuigeigenaren lieten direct na het nieuws van zich horen. Zo zei er een dat hij de paarden van de Amish-mensen kocht. Heel goedkoop. Volgens hem zouden de paarden als hondenvoer eindigen als ze niet aan de rijtuigeigenaren zouden worden verkocht. Een ander zei: “De paarden krijgen betere zorg en meer vakantie dan wij.” Volgens de rijtuigeigenaren wordt er dus altijd goed voor de dieren gezorgd.

Green cab


Als de wetgeving doorgang vindt, verliezen de menners hun werk. Ze kunnen wel een vergunning voor een zogenaamde ‘green cab’ krijgen, die normaal minstens 6000 dollar kost. Zo kunnen ze in ongeveer hetzelfde segment werkzaam blijven. Veel rijtuigeigenaren vinden dat maar niks.

Bron: NYpost.com