Irish_Draught
Irish_Draught

Iers trekpaard loopt Grand Prix-proef

Nieuws

Steeped in Luck is zijn naam, het Ierse trekpaard, ofwel Irish Draught, dat afgelopen week geschiedenis schreef door een Grand Prix-proef te lopen.


De 14-jarige hengst deed mee aan het Adequen Global Dressage Festival met zijn amazone Denielle Gallagher-Legriffon. De combinatie behaalde met 59,8% net geen winst op het CDI-concours, maar dat mocht de pret niet drukken.

Denielle Gallagher-Legriffon was zeer enthousiast na haar proef. “Hij was heel goed. We hadden een foutloze proef: alle wissels lukten, de zigzags, de pirouettes, alles lukte. Ik ben heel, heel blij. Mijn paard was heel rustig en gehoorzaam. Dit is nog maar het begin. We gaan proberen onze weg te vinden met hopelijk betere scores.

Proef


Zie hier de proef van Denielle Gallagher-Legriffon met Steeped in Luck.


Waarom dressuur?


Waarom Denielle Gallagher-Legriffon met het trekpaard in de dressuurring verschijnt, legt eigenaar Keith Douglas uit. “Irish Draughts kunnen eigenlijk bijna alles, maar de kans op blessures is in sommige disciplines hoger dan bij dressuur. We zijn zuinig op Steeped in Luck en willen dat hij lang meegaat. Elk paard dient overigens een goede dressuurbasis te hebben, vind ik.”

Bron: Horsejunkies United.com