Paardenfoto_Arnd
Paardenfoto_Arnd

Duitse paardenfotografe doet tour in Nederland

Nieuws

Alle details zo nauwkeurig mogelijk zichtbaar. Dat is wat paardenfotografe Wiebke Haas het liefste ziet. De Duitse heeft inmiddels internationale bekendheid verworven met haar paardenfoto’s. Haas komt van 25 tot 29 april naar Nederland voor een fototour, meldt ze op haar website.


Ze heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Wiebke Haas kon als klein meisje al aan niets anders dan paarden denken. Na haar studie fotografie begon ze voor zichzelf en raad eens wat ze het liefste fotografeert? Juist: paarden. Alleen schiet ze niet zomaar plaatjes van haar favoriete dieren. Bij voorkeur maakt ze studioshoots met een zwarte achtergrond. De dieren komen dan het beste tot hun recht en je ziet dan alle details, vindt ze.

Persoonlijkheid


Haar doel is om de unieke persoonlijkheid van al haar fotomodellen vast te leggen. Inmiddels heeft ze al drie boeken gepubliceerd met foto’s en heeft ze al internationale bekendheid verworven met haar werk.

Om het perfecte plaatje te kunnen maken, doet Haas soms twee tot drie dagen over een shoot. Dat betekent dus soms steeds opnieuw beginnen, voor ze het shot kan maken dat ze in gedachten had. In de tussentijd leert ze haar onderwerpen beter kennen en hun unieke eigenschappen. Dat geeft haar de gelegenheid die vast te leggen met haar camera.

Arnd Bronkhorst


Wij zijn in Nederland natuurlijk ook gezegend met fantastische paardenfotografen, zoals Arnd Bronkhorst, waarvan bovenstaande foto dan ook is. Maar: hoe meer mooie paardenfoto’s, hoe liever, toch?

Op haar facebookpagina zijn diverse voorbeelden van het werk van Wiebke Haas te zien.

 

Bron: Wimp.com, Wiebke Haas, Little Things.