stal mesten
stal mesten

10 Tips om tijd te besparen

Nieuws

We houden allemaal van ons paard en willen het beste voor hem. We spenderen dan ook het liefst al onze tijd in de stal, maar soms zijn er andere verplichtingen waardoor je geen tijd hebt. Met deze tien tips krijg je al je werk op stal af, maar hou je ook tijd over voor andere dingen.



1. Samenwerken


Deel je een stal met meerdere mensen, verdeel dan ook de taken. De een kan ‘s ochtends voeren, de ander ‘s avonds. Op die manier hoeft iedereen maar één keer per dag naar stal.

2. Weide


Het is niet alleen veel leuker voor je paard, maar het scheelt je ook een hoop tijd. Laat je paard de gehele dag fijn met zijn vrienden in de weide lopen. Op deze manier blijft de stal schoner en ben je minder lang bezig met het uitmesten.

3. Baby olie


Smeer baby olie in de staart van je paard om deze schoon te houden.

4. Hooinetten


Gebruik je hooinetten om je paard te voeren, zet deze dan klaar voor de gehele dag. Vul meerdere netten in één keer en zet deze voor de stal. Nu hoef je op het moment van voeren het net alleen nog maar op te hangen.

5. Brokken


Dit kun je ook met de brokken doen. Krijgt je paard een mengsel van verschillende brokken of muesli, zet dit dan ook vast klaar voor de stal. Nu hoef je het alleen nog in zijn voerbak te doen.

6. Tuinslang


Moet je meerdere water emmers vullen in de stal of weide, investeer dan in een lange tuinslang. In plaats van zwaar gesleep met emmers en het knoeien van water, vul je alle emmers gemakkelijk en snel met een tuinslang.

7. Kleding


Heb je een drukke dag en moet je gelijk door naar de volgende afspraak. Neem je kleren dan vast mee. Er is altijd wel een toilet waar je je even kunt omkleden. Op deze manier bespaar je hoop tijd door niet eerst langs huis te moeten.

8. Bijrijder


Zijn er vaste dagen waarop je eigenlijk geen tijd hebt om naar je paard te gaan? Zoek dan een leuke bijrijder. Deze kan op de dagen dat je geen tijd hebt, je paard rijden en natuurlijk ook eten geven en zijn stal uitmesten.

9. Borstels


Investeer in goede borstels en kammen. Er zijn veel goedkope poetsspullen verkrijgbaar, maar niet alles werkt even goed. Zoek borstels die sterk zijn en hun taak goed doen, op deze manier werk je efficiënter en bespaar je tijd.

10. Lederdoekjes


Geen tijd om je zadel of hoofdstel een uitgebreide poetsbeurt te geven, maar zijn ze toch vies geworden tijdens het rijden. Gebruik dan lederdoekjes om ze snel en efficiënt schoon te maken.

Bron: Horse & Hound