160822073_abfweb
160822073_abfweb

Valegro neemt afscheid op 14 december

Nieuws

Het dressuurpaard dat alles gewonnen heeft dat er te winnen viel, neemt op woensdag 14 december definitief afscheid van de wedstrijdsport. Dat is nu officieel bevestigd. Valegro heeft niets meer te bewijzen, vindt mede-eigenaar Carl Hester.


De drievoudige winnaar van Olympisch goud neemt afscheid tijdens de Olympia Horse Show in Groot-Brittannië. Hij komt in de ring na de freestyle-proeven in de Wereldbeker dressuur en het moet het perfecte afscheid worden.

Alles gegeven


Charlotte Dujardin, de berijdster van Valegro, noemt de nu 14-jarige donkerbruine ruin ,,a once in a lifetime horse” ofwel een paard dat je maar een keer in je leven tegenkomt. ,,Hij heeft alles gedaan dat hij voor ons kon doen. Ik kan niet wachten om hem mee te nemen naar Olympia en hem het afscheid te geven dat hij verdient. Carl Hester is het daarmee eens. ,,Hij heeft alles gegeven en we willen daarom dat hij in stijl afscheid neemt.”

Beste plek


Volgens Hester bestaat er ook geen betere plek dan Olympia om de afscheidsceremonie te houden. ,,Valegro houdt van de dressuurarena en om dichtbij het publiek te zijn. En het is de plek waar Charlotte en hij het wereldrecord verbraken in 2014. Het is de beste plek voor onze trouwe Britse fans om Valegro vaarwel te zeggen.”

Kaartjes


Kaartjes zijn er niet meer, maar wel is het nog mogelijk toegangsbewijzen te kopen voor de dinsdagavond. Dan houden Carl en Charlotte een vraag-antwoordsessie en Valegro is erbij. Het publiek kan vooraf vragen indienen en enkelen worden geselecteerd om de vragen persoonlijk te stellen.

Ga jij kijken?


Bron: Horse and Hound