161215023_abfweb
161215023_abfweb

Valegro neemt ook in Nederland afscheid

Nieuws

Valegro heeft gisteren in Engeland dan wel afscheid genomen van de wedstrijdarena, dat wil niet zeggen dat we hem nooit meer kunnen zien. Want hij komt ook in Nederland afscheid nemen!


De tweevoudig olympisch kampioen, die staat ingeschreven bij het KWPN-stamboek, komt op 4 februari naar Den Bosch tijdens de KWPN Stallion Show. Daar geeft hij met zijn berijdster Charlotte Dujardin een Farewell-optreden.

Enige optreden in Nederland


Het is volgend jaar het enige optreden van Valegro op Nederlandse bodem. De Farewell-show laat het leven van de nu 14-jarige Valegro zien, die overigens in het Zeeuwse Burgh-Haamstede het levenslicht zag. “In Olympia heeft Valegro zijn officiële afscheid gehad van het Engelse publiek. Maar nu is het tijd voor Valegro om terug te keren naar zijn geboortegrond. Het was hartverwarmend hoeveel lieve, leuke reacties ik uit Nederland heb gehad na ons succes in Rio. Valegro verdient het ook, want hij is zo’n speciaal paard”, vertelt Charlotte Dujardin.

Toppaard


Op de Olympische Spelen in Brazilië haalde de combinatie Valegro/Dujardin een score van 93,857% wat hen de Olympische titel opleverde. Vlak daarna kondigde Dujardin aan dat Valegro afscheid zou nemen van de sport. “Hij stopt met wedstrijden, maar gaat niet volledig met pensioen. We blijven hem rijden”, zegt Charlotte, ,,dus mensen kunnen hem blijven zien. Ik wil dat iedereen Valegro herinnert als een toppaard.”

Geen zwakke punten


Het is bijna niet voor te stellen dat een paard zo kan lopen, met expressie, heel veel energie en ruimte , zei de commentator naast Carl Hester tijdens de afscheidsshow voor Valegro in Olympia. “Hij kan alles. Hij heeft geen zwakke punten.”


Supersterren


Alan Davies, de groom van Valegro ofwel Blueberry heeft het sprookje vanaf het begin meegemaakt.  ”Ik heb Charlotte en Valegro vanaf het begin meegemaakt en ze uit zien groeien tot supersterren.” Zijn taak in het team was Valegro gezond en gelukkig houden, maar Alan diende ook als de ogen aan de zijlijn voor Charlotte als Carl Hester er niet bij was.. “Valegro heeft een geweldige persoonlijkheid, altijd vrolijk, zolang hij zijn ‘natje en droogje’ heeft. Hij is nooit veranderd, hij is geen diva geworden. Hij is nog steeds Blueberry voor ons. Charlotte heeft wel een groei doorgemaakt in die jaren. In het begin was ze bijna bang voor de media en nu is ze veel meer eraan gewend en meer zelfverzekerd. Dat geldt voor ons allemaal. Wij hebben ook moeten wennen aan de media-aandacht. Iedereen wil weten hoe het er hier aan toe gaat, maar ik denk dat dat ook goed voor de sport is.”

Mooie momenten


Dag Valegro! Dankjewel voor alle mooie momenten. Dat we kwijlend langs de ring of voor de buis zaten. Jij danste met je amazone door de piste. Je was geweldig! Bedankt! Maar gelukkig hebben we de filmpjes nog. Geniet je mee?Top 5 Valegro-momenten


FEI.tv zette een top 5 in elkaar met mooie Valegro-momenten.


Winnende Olympische kür


Oké en nog een keer dan: Valegro’s gouden kür tijdens de Olympische Spelen.Bron: Persbericht KWPNFacebook FEI, Facebook Valegro, FEI TV, FEI TV top 5, YouTube Garreth Evans, The Gaitpost.com, The Gaitpost-interview Charlotte