Zomerse tips
Zomerse tips

Zomer vs. winter

Nieuws

Door het heerlijk warme weer van de afgelopen dagen moet je er nog niet aan denken, maar de langste dag is alweer geweest en dat betekent ook dat de winter alweer in aantocht is. Ho, geen paniek! De winter heeft namelijk ook voordelen (echt waar!). Welke dan? Wij zochten het voor je uit. En ben je benieuwd welk seizoen als beste uit de bus komt? Lees dan snel verder!



Waterbakken vullen


Zomer: Vooruit dan maar, de waterbakken vullen tijdens de zomer is best een leuk klusje! Je hebt het hartstikke warm dus als er per ongeluk wat water over je heen plonst vind je het echt niet erg.

Winter: Pfff, eerst glibber je al door de enkeldiepe modder richting paddock, om er daar achter te komen dat alle waterbakken bevroren zijn… Dan maar weer terug om heet water te halen, en je had het al zo koud!

SCORE Zomer: 1 - Winter 0

Opzadelen


Zomer: Je hebt je paard nog niet op de poetsplaats gemanoeuvreerd en het zweet breekt je al uit, wat een hitte! Je paard staat ongeduldig te schrapen en te slaan naar alle vliegjes. Je wurmt je in je strakke laarzen en hebt het gevoel dat je al een work-out erop hebt zitten, maar je moet nog beginnen...

Winter: Heerlijk je koude handen onder die manen laten glijden en van het poetsen krijg je het eindelijk een beetje warm: ja ja, opzadelen is in de winter zo’n straf nog niet!

SCORE Zomer: 0 - Winter 1

Buitenrit maken


Zomer: Het voordeel van de lange dagen is dat er meer tijd is om te rijden. Wat gaat er nou boven een heerlijke rit op een mooie zomeravond? Behalve dan die vervelende vliegen… Ach, als je die prachtige zonsondergang ziet, ben je die vliegen alweer vergeten.

Winter: Het leek zo’n goed idee, maar als je het erf af probeert te rijden op een kraakheldere ochtend krijg je toch twijfels. Je paard is erg, uh, fris… Oh ja, je had ook zijn ijzers eraf gehaald en nu loopt hij eigenlijk net niet lekker. Hmm, misschien draai je toch maar om...

SCORE Zomer: 1 - Winter 0

Snel na stal optutten


Zomer: Ontploft haar, een verdacht zweetluchtje en een rood aangelopen hoofd: yup, deze heerlijke temperaturen brengen ook de bijbehorende nadelen met zich mee. Je moet helaas toch echt douchen voordat je uiteten gaat met de familie!

Winter: Even de verwarming aan in de auto om je tenen te ontdooien, een borstel door je haar en je bent er klaar voor! Vooruit, misschien een pufje parfum dan…

SCORE Zomer: 0 - Winter 1

Uitmesten


Zomer: Zie bovenstaand punt… Uitmesten is in de zomer maar een zweterig klusje.

Winter: Kom maar op met die vieze stal, misschien krijg je het dan eindelijk warm!

SCORE Zomer: 0 - Winter 1

Longeren


Zomer: Longeren is tijdens de zomer gewoon heel leuk, zeker als je lekker in het zonnetje staat. Je paard blinkt je tegemoet en aan zijn grasbuikje te zien, is hij duidelijk ook tevreden met dit seizoen! 

Winter: Regen, modder, koud… Need we say more? Tenzij je natuurlijk een overdekte longeering hebt, is longeren een vervelend klusje in de winter. Om nog maar te zwijgen over het gedrag van je paard… Ho, braaf, hooooo…

SCORE Zomer: 1 - Winter 0

 

EINDSCORE


ZOMER 3 - WINTER 3

 

Het is gelijkspel! Zo zie je maar, beide seizoenen hebben hun eigen voordelen. Welk seizoen vind jij het fijnst? Laat het ons weten!

Bron: Bitmagazine.nl