180403224_ABFweb
180403224_ABFweb

6x wat rijden in de winter écht inhoudt

Nieuws

Brr... we kunnen er nu echt niet meer omheen. De winter is in aantocht. Het is koud, nat, druilerig. Ondanks dat we niet meer lekker kunnen genieten van rijden in het zonnetje, willen we nog steeds aan de slag met ons paard. Maar we komen er pas echt achter wat rijden in de winter met zich meebrengt, als het weer zover is.



1. De wereld is omgetoverd in een modderpoel


Die mooie groene weides lijken nu toch verdacht veel op rijstvelden of een overstroomde rivier. Overal staan plassen en glijden jij of je paard uit. Tegen de tijd dat je je paard weer uit het land haalt, ziet hij eruit als een moddermonster.

2. Het bos is min of meer onbegaanbaar


Waar in de zomer de paden door de droogt eerder te hard waren, zijn ze nu spekglad van de regen of nog erger; alle paden zijn bedekt met een laagje ijs.

3. Koude voeten, hele koude voeten


Drie paar sokken. Thermolaarzen. Verwarmde zooltjes. Niets maar dan ook niets kan voorkomen dat jouw tenen bevriezen. Tenen? Welke tenen? De kans dat je je tenen nog voelt is vrij klein. 😉

4. Handschoenen zijn onvindbaar


Je hebt een paar handschoenen in je auto. Een paar in je zadelkast. Maar nu zijn er van alle paren nog maar een over. En vreemd genoeg zijn er alleen handschoenen voor je rechterhand. Ugh. Waarom moet jou dit toch altijd overkomen?

5. Het duurt uren voordat je aangekleed bent


Je oma leerde het je moeder en je moeder leerde het jou. Laagjes zorgen ervoor dat je warm blijft. En omdat je toch liever je ledematen in leven houdt trek je braaf laagje over laagje aan. Tegen de tijd dat je een keer klaar bent met je aankleden is het ook alweer bijna tijd om naar huis te gaan.

6. Nu al donker?


Sinds wanneer is het normaal geworden dat het om 16:00 uur begint te schemeren? Het is onmogelijk om voor het donker klaar te zijn met school of werk en bij je paard te zijn. En nu maar hopen dat de bakverlichting nog werkt...

Bron:  Horse and Hound