Blog moeders met paarden
Blog moeders met paarden

Blog: Stal uitmesten in jurk, echt het kan

Nieuws

Het is eerste kerstdag, de kinderen lopen nog in pyjama en ikzelf ook, en we hebben net samen uitgebreid ontbeten. 


Vanmiddag om 17.00 uur moeten we klaar zijn om te vertrekken naar het kerst diner bij familie, dat geef mij nu nog 6 uur om even naar stal te gaan, te mesten, rijden daarna douchen en omkleden voor het feest. 


De kleding van de kinderen ligt al schoon gewassen en gestreken klaar voor vanavond, ze kunnen tot die tijd lekker pyjama aanhouden en een leuke film kijken op tv. 


Terwijl ik de vaatwasser inruim komt de vraag van boven of de jongens samen mogen kleuren en plakken, om een mooi cadeau te hebben voor de familie waar we naartoe gaan, tuurlijk lieverds doe maar. 


Snel de honden even uit laten en dan naar boven om me klaar te maken voor stal, ik heb nog ruim 5 uur voordat we weg gaan, tijd zat dus. 


Als ik boven kom weet ik niet wat ik zie, de jongens hebben zich zelf al aangekleed in hun goede en matching kerst outfits en zitten te kleuren met stiften, potloden en jawel…verf!!!!! 


Samen met de glitters die voor op het papier bestemd zijn, zie ik de verf spetters en het natte water van het kwast bekertje op hun kleding zitten. Bij de ene ligt de stift tegen zijn overhemd aan, zonder dop natuurlijk en ik sta op ontploffen!!  


“Het is kerst, vrede op aarde, ze bedoelen het goed”  spreek ik mezelf toe terwijl ik bedenk wat ik ze nu aan moet trekken. Deze outfits krijg ik nooit meer op tijd schoon en droog. 


Na creatief met kleding van de jongens bezig te zijn geweest, terwijl zij samen in bad zitten schoon te weken, zie ik dat ik nog 3,5 uur de tijd heb voordat we weg gaan, om nog even naar stal te kunnen. 


Ok niet rijden. Mesten en even een poetsbeurt en naar huis. 


Kinderen plechtig beloofd niet meer te kleuren en met chips en drinken op de bank voor de tv kan ik eindelijk naar stal, ik heb nog 2 uur dus hoe ga ik dat eigenlijk voor elkaar krijgen bedenk ik me, ik heb helemaal geen tijd om nu naar stal te gaan en nog van alles te doen! Ik wil snel heen en weer en ja hoor, telefoon, mijn vader uit het buitenland belt voor de kerst, ik kan natuurlijk niet zeggen dat het niet uitkomt, dus heb een gezellig gesprek met mijn held, mijn vader. 


Een half uur later besef ik mij dat ik helemaal niet meer naar stal kan misschien, weet je wat, ik maak me eerst netjes, en kijk dan hoeveel tijd ik nog heb om alleen uit te mesten dan maar. 


Ik heb nog een uurtje en stap eindelijk in mijn glitter jurk, met dito panty, strak in de lak en make up in mijn auto, op weg naar stal. 


Snel stalschoenen aan, ziet er vast charming uit zo maar dat maakt niet uit. Niks aaien, knuffen of zijn of haar hoofd aan me af laten vegen of wat dan ook, en in glitter jurk met dito panty sta ik mijn stallen uit te mesten. 


Een kwartier voor we weg moeten rijden naar familie ben ik thuis, kleed ik kinderen om en zijn we even later op weg .Ik hoop dat ik de enige ben die de geur mengeling van paarden en de La Vie Est Belle parfum opmerk en ben ook blij dat niemand er op het feest iets over heeft opgemerkt, evenals dat stukje vlas dat op een of andere manier in mijn panty zit op kuit hoogte.  


Fijne kerst allemaal.