150316055_ABFweb
150316055_ABFweb

6 redenen waarom je niet kunt wachten op de winter

Nieuws

Het is december en de winter is in aantocht. Vaak hoor je paardenmensen klagen over het natte, vieze weer. Zit jij ook niet te wachten op de winter en verlang je al naar de fijne zomerse buitenritten? Treur niet, de winter heeft ook heel wat positieve kanten.



1. Verwennen


Ongetwijfeld verwen je jouw paard al lekker veel. Maar in de winter kan er natuurlijk wel een schepje bovenop! Je paard heeft vast wel eens trek in een beetje slobber naast al dat andere extra voer dat in de winter voor hem klaarligt. Daarnaast is het natuurlijk ook lekker om jezelf te trakteren op een lekkere warme kop chocolademelk met slagroom na het rijden. Mmmm, heerlijk.

2. Geen bloedwarme rijbroek meer!


Pfff, naar stal gaan in de zomer met een lange warme rijbroek aan, terwijl iedereen die je onderweg tegenkomt een kort broekje of rokje draagt. Niet te vergeten de rijlaarzen die je op stal aantrekt en waardoor je na het rijden natte zweterige vlekken op je sokken aantreft. Daar heb je in de winter geen last van, dan zijn we toch wel dankbaar voor de lange warme rijbroek.

3. Weg met al die vliegen en dazen


Zomer. Dan denk je vast ook meteen aan vliegen en dazen. Zo vervelend, nietwaar? Nee, niet in de winter! Eindelijk kan je paard even rustig in de wei staan zonder om de haverklap een vlieg van zijn lichaam af te moeten slaan. Eindelijk rust!

4. Geen plakkerig caphaar


Het gebeurt zomers elke keer weer: je haar ziet er verschrikkelijk uit na het rijden, omdat je hoofd helemaal bezweet raakt onder je cap. Dan ben je toch wel blij dat wanneer het winter is, je haren wat minder plakkerig onder die cap vandaan komen!

5. Lange dagen hebben ook hun nadelen


Zet jij de wekker ook altijd lekker vroeg in de zomer, zodat je nog even een ritje kunt maken met jouw paard voordat de hitte deze kans van je afpakt? In de winter heb je niet zoveel last van een piepende wekker rond een tijd waarop je het liefst nog een uurtje zou willen blijven liggen. Nog even een keertje omdraaien!

6. Melkwitte benen


Tja, met elke dag een rijbroek aan krijgen onze benen niet veel daglicht te zien in de zomer. Waarschijnlijk kleuren hooguit onze armen wat bij. Dit valt dus echt wel op wanneer je in je bikini over het strand huppelt. Gelukkig hoeven we ons daar geen zorgen over te maken in de winter.

Bron: Bitmagazine.nl