150715076_ABFweb
150715076_ABFweb

Jurycommentaar waar je niet op zit te wachten, deel 2

Nieuws

Een paar weken geleden plaatsten wij een door Horse and Hound geïnspireerd artikel genaamd “24 keer jurycommentaar waar je eigenlijk niet op zit te wachten”. Hierop kwamen zo veel leuke reacties dat we besloten om een deel twee te maken, dit keer met eigen ervaringen van Bit-lezers. 
 1. ‘Goed paard. Proef met hele sterke en minder sterke onderdelen. Paard moet wel meer ervaring opdoen op vreemd terrein.’ Over het 23-jarige paard van Jolanda de Vries, dat al ZZ-Licht startgerechtigd was en alles al gezien had.

 2. “Nou heb je zo een mooi paard en zo mooi gevlochten en zelf zo netjes, dan rijd je een verkeerd onderdeel!” Dit overkwam Annemarie Lemmens.

 3. ‘Wit moet wel wit zijn’, stond op het protocol van Claudia van de Ven-Bakker, terwijl ze haar bonte paard al twee keer had gewassen. 

 4. ‘Je paard staat scheef’, wanneer hij ook echt scheef is van zichzelf”, aldus Daphne Slikker.

 5. “Moet je niet even stappen voor je begint? Hij is namelijk wel erg nat!” Vervolgens na afloop van de proef: “Je ging wel een beetje hard he”.

 6. ‘Creatief opgelost’, wanneer je paard net als het paard van Bianca Schmeitz- van den Broek veel moeite heeft met stilstaan en ‘min of meer’ stilstond voor het juryhok.

 7. ‘Travers niet gevraagd’, wanneer het heel hard regent en het paard zijn kont tegen de wind in draait. Het gebeurde bij Gwen Erwig. “Ik wist helemaal niet eens wat travers was. Ik vond het dus wel knap dat mijn paard dit kon.”

 8. ‘Pony verkeert in iets te rijke conditie’, stond op het protocol van Lisa Priemis.

 9. “Mevrouw, mag ik u een compliment geven voor uw geduld? We proberen het in de tweede proef nog een keer”, werd tegen Angelique Mouthaan gezegd.

 10. “Vang je pony en kom maar opnieuw binnen, you made my day”, aldus de jury die van het lachen over de grond rolde toen de pony van Corinne Kalisvaart Renout zijn nieuwe kunstje wilde showen, namelijk zitten. “Het was mijn eigen schuld, ik had het haar net die week geleerd en toen dacht ze dit moet ik nu maar laten zien. Twintig jaar later kwam ik de jury nog tegen op een verjaardag, ze moest er nog steeds om lachen.”

 11. ‘Kruipend achterwaarts’ stond op het protocol van Sandra Meij. “Het had heel hard geregend en bij het onderdeel ‘halthouden en enkele passen achterwaarts’ stond mijn paard letterlijk vastgezogen.”

 12. “Goed gedaan ondanks dat het eigenlijk een renpaard moest zijn”, schreef de jury bij Joke Matheuussen.

 13. ‘Goed geprobeerd, volgende keer misschien springen?’ Dit stond op het protocol van Sybille Wempe, haar pony besloot tijdens de proef over de bakrand te springen en bleef met zijn voorbenen hangen (Gelukkig is het wel goed afgelopen).

 14. ‘Vliegende wissels voor minimaal een 8’, stond er op de proef van Eva Anine. “Een beetje jammer dat ik L startte en geen Z.”

 15. ‘Beter hoeken rijden’, in de proef van Petra Ambting bij het onderdeel ‘B-E-B grote volte’….

 16. ‘Je had wel eens mogen knotten’, stond op het protocol van Malou Bresser. “Bij mijn paard passen niet eens staartjes in de manen!”


Bron: Bitmagazine.nl
1
2
3