140726827_ABFweb
140726827_ABFweb

Hoe win je een barrage?

Nieuws

Je hebt een foutloos parcours gesprongen, maar dan is het tijd voor de barrage. Het rijden van een goede barrage is een kunst op zich. De Ierse springruiter David Simpson geeft tips over hoe jij de barrage kunt winnen.1. Kies de kortste route


Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar kies altijd voor de kortste route. Een galopsprong kost ongeveer een halve seconde. Dus rijd twee galopsprongen extra en je ligt al een seconde achter op je voorganger. Denk dus goed na over de lijnen die je wilt gaan rijden.

2. Houd het soepel


Soepel is altijd sneller.

3. Ken de sterke en zwakke punten van je paard


Zo weet je op welke delen van het parcours je aan kunt zetten. Of waar je je paard iets meer ondersteuning moet geven. Inspelen op de sterke en zwakke punten werkt altijd in je voordeel.

4. Ga van start in een goed ritme


Een goed ritme is van groot belang om een fijn parcours af te kunnen leggen. Als je in je ritme zit, komen de goede afstanden vanzelf.

5. Ken je wedstrijd


Natuurlijk kunnen mensen je altijd verrassen, maar als je weet hoe je tegenstanders de barrage vaak rijden, kan dit behoeden voor het nemen van onnodige risico’s.

6. Maak een plan


Maak van te voren een plan over hoe je wilt gaan rijden en voer dit plan hoe dan ook uit. Misschien win je dan wel niet elke keer, maar uiteindelijk zal je je doel bereiken.

Bron: Horse and Hound