Editorial Dorien van dijk
Editorial Dorien van dijk 201800502 Klundert Bit - Editorial Bit Dorien van dijk

Editorial Bit 261: Jezelf zwaar maken

magazine

“Met de feestdagen in het vooruitzicht is de grote vraag elk jaar weer: krijgen we een witte kerst? Honden die blaffend in de sneeuw spelen en arrenslee rijden met je paard door het bos. Nu is plaatje één heel realistisch, het tweede een stuk minder.” Lees hier de editorial van hoofdredacteur Dorien van Dijk. Bit 261 ligt vanaf vrijdag 7 december in de winkel. Of koop deze editie in onze webshop.

“De kans dat er in het bos voldoende sneeuw ligt om een slee voort te trekken is heel klein. Waarschijnlijk heb je geen arrenslee in de schuur staan en heeft je opa er wel eentje, dan moet hij misschien eerst gerestaureerd worden. Een ander puntje: als je paard beslagen is, is rijden in de sneeuw helemaal geen pretje, oftewel onmogelijk doordat de sneeuw tussen de ijzers in ijsklompen verandert.

Winternummer

Daarom besteden we in dit winternummer ook aandacht aan leuke dingen die je kunt doen wanneer je paard goed verzorgd in zijn (schuil)stal staat. Wat dacht je van zelf kerstversiering maken? Of foto’s maken van je paard in deze sprookjesachtige winteromgeving. Wil je helemaal wild doen, dan pak je het vliegtuig naar Canada om een volle maanrit te maken in diepe sneeuw en met honden te gaan sleeën.

Kerstkilo’s

Natuurlijk geven we ook tips om je paard fris en fit door de winter heen te helpen. Geen overbodige luxe. Want laten we eerlijk zijn: de Nederlandse winters zijn zelden (lang) wit en meestal vooral nat en guur. Dus lekker rijden, al is het wat kouder, moet meestal geen problemen opleveren. Hetzelfde geldt voor het verhaal ‘jezelf zwaar maken’ op pagina 58. Geen probleem denk ik zo, terwijl ik al tikkend nog een paar pepernoten naar binnen werk en mij heb voorgenomen om vanavond alvast eens na te denken over het kerstmenu. Kleine tegenvaller: het artikel heeft niets te maken met extra kerstkilo’s die vergoelijkt worden.

Jezelf zwaar maken

Het artikel ‘jezelf zwaar maken’ gaat over de kunst van het paardrijden. Over dat stukje perfectie op basisniveau, waar we allemaal naar streven en dat geen kerstman ons kan geven. De onzichtbare hulp waarmee je het tempo van jouw paard kunt vertragen: een kwestie van de juiste balans tussen aanspanning en ontspanning.Een mooi doel om aan te werken deze winter. Naast ontspanning onder de kerstboom, ook ontspannen in het zadel. Dan hebben we die extra kerstkilo’s er ook zo weer afgetraind!”

P.S. Nog op zoek naar een leuk cadeau? Kies voor het Bit december cadeaupakket, bekijk ‘t hier!