minigids 272
minigids 272

Beleef de natuur vanaf de paardenrug

Fun

“Mens en paard hebben er allebei baat bij: buitenrijden! De KNHS onderzocht hoe Nederlandse recreatieruiters buitenrijden met hun paard. Deze enquête werd maar liefst 3800 keer ingevuld.”

“Met je paard de natuur opzoeken vinden we waardevol. Noodzakelijk zelfs voor het welzijn van onze paarden, zo stellen bijna alle deelnemers aan de enquête. Puntje is wel dat niet alle paarden zich even makkelijk in een vreemde omgeving laten rijden, maar met de nodige training kom je een heel eind, zodat je ook met je sportpaard van buitenrijden kunt genieten.”

“Omdat bijna 75% van de ruiters die de enquête hebben ingevuld meerdere keren per maand, velen zelfs meerdere keren per week, met hun paard naar buiten gaan, staan in deze gids ook een aantal mooie routes. Leuk om eens uit te proberen met een vriendin of stalgenoot. Misschien net dat zetje over de drempel om eens wat verder te kijken dan het rondje door de velden vanuit stal.”

“Grappig vonden we het om te lezen dat op vakantie gaan met je paard voor veel ruiters nog onbekend terrein is. Terwijl dit zo leuk kan zijn! Met één of twee nachtjes weg, voelen jij en je paard weer opgeladen alsof je er een week tussenuit bent geweest. Om eens laagdrempelig te beginnen, staan in deze gids een paar leuke adressen waar je met je paard kunt overnachten. Veilig en kleinschalig.”

“Zeker nu verre vakanties (en zoeken naar een geschikte paardenoppas) deze zomer niet aan de orde zijn, is het misschien wel een goed moment om het buitenrijden met je paard wat verder te ontdekken. Wij zijn alvast super enthousiast!”

P.S.: Heb je een mooie route gevonden? Check dan bij Staatsbosbeheer en de betreffende gemeente of er restricties van kracht zijn vanwege de coronacrisis. Veiligheid van jezelf en anderen staat altijd voorop.